Vrijlating Flip

Flip

Terugkeer meest zeldzame zeeschildpad een stap dichterbij

De op 21 januari 2012 aangevraagde vergunning voor het uitzetten van de gestrande Kemps zeeschildpad Flip is binnen. Dit bericht ontving Sea Life Scheveningen vandaag van de Amerikaanse overheid (Fish & Wildlife Services). Naar aanleiding van deze import vergunning heeft Sea Life Scheveningen nu een export vergunning aangevraagd voor het transport van Flip naar de Verenigde Staten en haar uitzetting in de natuur.

Flip spoelde op 10 december 2011 aan op het strand van Monster. Later die dag werd ze overgebracht naar Sea Life Scheveningen. Flip was zeer zwak, had meerdere verwondingen en zand in haar ogen. Ook weigerde ze te eten. Bij haar aankomst woog ze 1.84 kilo. Later werd duidelijk dat Flip een vrouwtje en ongeveer twee jaar oud is. Momenteel verblijft Flip nog steeds achter de schermen in een quarantaine verblijf in Sea Life Scheveningen. Dit in afwachting van haar reis. In de afgelopen zes maanden is Flip goed aangesterkt, haar verwondingen zijn hersteld en haar gewicht is meer dan verdubbeld.

Het aanvragen van een import vergunning in de Verenigde Staten kost veel tijd en moeite. Het proces na de aanvraag duurt minimaal drie maanden. Flip behoort tot een ernstig bedreigde diersoort die in weinig gebieden voorkomt. Daarom moest er zeer secuur worden gekeken naar een geschikte locatie voor het uitzetten van Flip. Ook op het gebied van planning en logistiek is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Er is bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat Flip niet wordt uitgezet tijdens het garnaalvisserij seizoen in de betreffende regio. Dit om het risico te voorkomen dat Flip, na haar uitzetting, in een van de netten verstrengeld raakt.

Planning transport
De aanvraag voor de export vergunning zal ongeveer een maand duren. Flip zal zodra deze vergunning is vergeven binnen een aantal weken - samen met de verzorgers van SEA LIFE Scheveningen - vertrekken per vliegtuig naar Houston (Texas). Medewerkers van Sea Life in Dallas zullen haar na aankomst overbrengen naar ARK (Animal Rehabilitation Keep) in Port Arkansas (Texas). Hier zal Flip worden voorbereid op haar uitzetting in de natuur.

Op 1 november is Flip naar Houston Texas gevlogen.

Lees meer

flip in usa

Flip is inmiddels vrijgelaten in de Golf van Mexico. Ze heeft een tijdelijke zender op haar schild gekregen. Uiteraard hopen we dat ze ooit voor nageslacht zal zorgen ......

Half januari 2013 heeft ze al meer dan 1200 km gezwommen... in het begin bleef ze dicht bij de baai maar sinds kort zwemt ze ook echt op de open zee! Flip gaat het redden in de natuur .......


Filmpje Flip

Flip

Ontdek meer

Biografie Flip

Flip medisch onderzoek

Ontdek meer

De Kemps schildpad

Kemps schildpad Flip

Ontdek meer

Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Entree dicht
17.00
Juli & Aug
10- 20.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter