SOS Zeehond Jaaroverzicht 2013

Het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge heeft het voorbije jaar 29 zeehonden opgevangen. SEA LIFE Blankenberge startte de opvang van aangespoelde zeehonden in 1998, en heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 375 zeehonden opgevangen.

SOS Zeehond Rescue Team

Het jaar 2013 was een uitzonderlijk jaar voor SEA LIFE Blankenberge. Het is pas de 3e keer sinds de oprichting van het zeehondenopvangcentrum in 1998 dat er zoveel zeehonden werden opgevangen. "Door de bijzondere weersomstandigheden van het afgelopen jaar, vonden de zeehondenpups niet voldoende vis, waardoor ze verzwakten en hulp nodig hadden" legt Manu Potin, hoofd dierenverzorging, uit. "Ook de recente stormen die over de kust raasden zorgden ervoor dat er meer zeehondjes aanspoelden. Zo spoelden na de veelbesproken Sinterklaasstorm maar liefst vier zeehondjes aan".

Eind september 2013 was het zeehondenopvangcentrum zelfs enkele tijd volzet. Er werden op dat moment 13 zeehondenpups gelijktijdig opgevangen in de quarantaineruimtes.

Een van de initiatiefnemers van het zeehondenopvangcentrum, Dr. John Van Gompel, is nog altijd actief betrokken bij de opvang. "Er wordt serieus goed werk verricht in Blankenberge. Niet alleen worden er indrukwekkende aantallen zeehondenpups opgevangen, de verzorging is van erg hoog niveau. Het overlevingspercentage in Blankenberge ligt aanzienlijk hoger dan dat van vergelijkbare opvangcentra elders in Europa".


Adopteer een zeehondje

Adopt a Seal

Ondersteun ons Rescue Team!

Geef je op voor onze nieuwsbrief!

SEA LIFE Newsletter

Ontvang updates en exclusieve aanbiedingen

Een dagje als dierenverzorger?

Dag als Dierenverzorger

Een dagje als dierenverzorger?

koop online tot 20% korting!


Meer tickets

Openingsuren

Open vanaf
10h
Kassa open tot
16h
Attractie open tot
17h

Scholen en groepen

info@sealife.be
050/42.43.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
YouTube
Facebook
Twitter