Green turtle

Zeeschildpad

Graag stellen we je voor aan onze groene zeeschildpad Cracker. Cracker is ernstig gehandicapt, komt uit Florida en is naar SEA LIFE Blankenberge verhuisd om intensieve zorg op maat te ontvangen.

Door een aanvaring met een boot voor de kust van Florida is de jonge zeeschildpad zijn vermogen om te duiken volledig kwijt geraakt. Hierdoor kan hij niet meer in de vrije natuur overleven. Na een verblijf in gespecialiseerde opvangcentra in Marathon, Florida (Verenigde Staten) en Weymouth (Verenigd Koninkrijk) heeft Cracker een definitief thuis gekregen in Blankenberge, waar hij alle nodige aandacht en zorg zal ontvangen van het team ervaren dierenverzorgers.

"De dierenverzorgers van SEA LIFE Blankenberge hebben al bijna twee decennia lang ervaring met het verzorgen van dieren met speciale behoeften" licht bioloog Manu Potin toe. "Het team is verantwoordelijk voor de opvang en rehabilitatie van meer dan 375 zeehonden sinds de oprichting van het enige zeehondenopvangcentrum van België. Daarnaast hebben onze dierenverzorgers verschillende fokprogramma’s opgezet en zijn zij betrokken bij diverse onderzoeksprojecten".

Over de hele wereld zijn SEA LIFE attracties actief betrokken bij de bescherming van de schildpad. Zo is er recentelijk een schildpaddenopvangcentrum geopend op het Griekse eiland Zakynthos, is er een succesvol opvangcentrum voor zeeschildpadden bij SEA LIFE Weymouth en heeft SEA LIFE Blankenberge een lokaal schildpaddenopvangcentrum dat momenteel volledig volzet is.Vissenfeitjes 1 of 3

Vier je verjaardag 'onder water'

Kindergeburstag im SEA LIFE feiern

Ga op zoek naar de verborgen piratenschat!

Geef je op voor onze nieuwsbrief!

SEA LIFE Newsletter

Ontvang updates en exclusieve aanbiedingen

koop online tot 20% korting!


Meer tickets

Openingsuren

Open vanaf
10h
Kassa open tot
16h
Attractie open tot
17h

Scholen en groepen

info@sealife.be
050/42.43.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
YouTube
Facebook
Twitter