Tästä pääsisältöön

Meritietäjä

Opitaan meristä ja merieläimistä hauskojen tehtävien kautta!

Meritietäjän logo

Meritietäjä on toiminnallinen opastettu kierros kiehtovassa näyttelyssämme. Osallistujat oppivat hauskojen tehtävien ja puuhien kautta meristä, merieläimistä ja mertensuojelusta.

Teemat ovat helposti muokattavissa osallistujien iän mukaan niin, että jokainen viihtyy varmasti!

Kierrokselle tulee mukaan asiantunteva opas, joka kuljettaa ryhmää eteenpäin, kertoo jännittäviä faktoja näyttelyn eläimistä sekä opastaa teeman tehtävien tekemisessä. Kierroksen pituus on 45 minuuttia, minkä lisäksi kannattaa varata reilusti aikaa vapaaseen kiertelyyn näyttelyssä.

 

Varaa Meritietäjä-ohjelma luokallenne helposti sähköpostilla:

 

Ohjelman hinta on 60 euroa. Sen lisäksi peritään sisäänpääsymaksu 6 euroa / oppilas. Jokaista viittä maksavaa oppilasta kohden yksi opettaja pääsee veloituksetta. Lisäopettajien sisäänpääsy on 6 euroa.

Meritietäjä sopii kaikille alakoululaisille ja sitä on mahdollista muokata myös pienemmille meritietäjille sopivaksi. Yhdelle kierrokselle mahtuu 10 oppilasta, jolloin työrauha ja toteutuksen sujuvuus voidaan taata. Jos ryhmässänne on enemmän oppilaita, voitte varata useamman ohjelman.

Valitse kierrokselle teema kolmesta vaihtoehdosta ja lataa hauskat pdf-tehtäväpaketit tehtäväksi kouluun tai päiväkotiin:

 

Kiehtovat merieläimet

Tässä teemassa tutustutaan kolmeen hyvin erilaiseen merieläimeen ja arvuutellaan niiden ruumiinosia: millä on karhea iho, kuka on kuuluisa uimakellostaan? Totta vai tarua -visa tarjoaa sopivasti pähkäiltävää. Lopuksi kaikki suunnittelevat oman akvaarion.

Tämä teema sopii erityisen hyvin myös pienemmille meritietäjille!

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

Mertensuojelijat

Tämä teema esittelee merten monimuotoisuuden uhkia. Osallistujat lajittelevat roskia – kuoret kompostiin, linssipurkit lasinkeräykseen ja niin edelleen! Jokainen askartelee myös kirjanmerkin, jossa on monta hyvää arjen vinkkiä merten suojelemiseen.

Tämä teema sopii erityisen hyvin yhdistettäväksi pienille koululaisille tai esikoululaisille kierrätyksen tai kestävän kehityksen opiskeluihin!

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

Valtamerten elinympäristöt

Tässä teemassa sukelletaan tutkimusmatkalle meren pinnan alle. Tutustumme merten erilaisiin vyöhykkeisiin, joissa kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Osallistujat luovat oman mielikuvituseläimensä, jonka ominaisuudet sopivat sen elinympäristöön.

Tämä teema sopii erityisen hyvin jo hieman isommille meritietäjille, jotka haluavat syventää osaamistaan!

 

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

 

Varaa kierroksesi ja kysy lisätietoa:

  • myyntipalvelu@sealife.fi
  • puh. 09 5658 2024
Health