Tästä pääsisältöön

Meritietäjä

Opitaan meristä ja merieläimistä hauskojen puuhien kautta!

Meritietäjän logo

Meritietäjä on alakoululaisten toiminnallinen opastettu kierros SEA LIFEn kiehtovassa näyttelyssä. Osallistujat oppivat hauskojen tehtävien ja puuhien kautta meristä, merieläimistä ja mertensuojelusta.

Kierrokselle tulee mukaan asiantunteva innostava opas, joka kuljettaa ryhmää eteenpäin, kertoo jännittäviä faktoja näyttelyn eläimistä sekä opastaa puuhien tekemisessä. Kierroksen pituus on 45 minuuttia, minkä lisäksi kannattaa varata reilusti aikaa vapaaseen kiertelyyn näyttelyssä.

 

Varaa Meritietäjä-ohjelma luokallenne helposti sähköpostilla:

 

Ohjelman hinta on 45 euroa. Sen lisäksi peritään sisäänpääsymaksu 6 euroa / oppilas. Jokaista viittä maksavaa oppilasta kohden yksi opettaja pääsee veloituksetta. Lisäopettajien sisäänpääsy on 6 euroa.

Meritietäjä sopii kaikille alakoululaisille. Yhdelle kierrokselle mahtuu 10 oppilasta. Jos ryhmässänne on enemmän oppilaita, voitte varata useamman ohjelman.

 

Valitse kierrokselle teema kolmesta vaihtoehdosta ja lataa pdf-tehtäväpaketit:

 

Kiehtovat merieläimet

Tässä teemassa tutustutaan kolmeen hyvin erilaiseen merieläimeen ja arvuutellaan niiden ruumiinosia: millä on karhea iho, kuka on kuuluisa uimakellostaan? Totta vai tarua -visa tarjoaa sopivasti pähkäiltävää. Lopuksi kaikki suunnittelevat oman akvaarion.

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

Mertensuojelijat

Tämä teema esittelee merten monimuotoisuuden uhkia. Osallistujat lajittelevat roskia – kuoret kompostiin, linssipurkit lasinkeräykseen ja niin edelleen! Jokainen askartelee myös kirjanmerkin, jossa on monta hyvää arjen vinkkiä merten suojelemiseen.

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

Valtamerten elinympäristöt

Tässä teemassa sukelletaan tutkimusmatkalle meren pinnan alle. Tutustumme merten erilaisiin vyöhykkeisiin, joissa kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Osallistujat luovat oman mielikuvituseläimensä, jonka ominaisuudet sopivat sen elinympäristöön.

Ennen vierailua -tehtäväpaketti

Vierailun jälkeen -tehtäväpaketti

 

 

Varaa kierroksesi ja kysy lisätietoa:

  • myyntipalvelu@sealife.fi
  • puh. 09 5658 2024
Health