Luokkaretkikausi

Luokkaretket

Suunnittele kevään hauskin koulupäivä

Merimaailma SEA LIFE on luokkaretkikohde, joka toimii säällä kuin säällä! Eri elinympäristöjen mukaan teemoitetussa näyttelyssämme oppilaat kohtaavat jopa 1500 eläintä, muun muassa Mussukka-seeprahain ja Mikko-meriahvenen. Elämysaltaalla on mahdollista kokeilla, miltä merisiili oikeasti tuntuu. Tasatunnein järjestettävissä ruokintanäytöksissä lapset pääsevät näkemään esimerkiksi ampujakalan omintakeisen saalistustyylin!

SEA LIFE -vierailu on mahdollista yhdistää myös ikimuistoiseen luokkaretkeen Linnanmäellä:
Tervetuloa viettämään kevään hauskinta koulupäivää!


2016 Ohjelma

Vuoden 2016 virallinen luokkaretkiohjelma julkaistaan pian!


Nämä asiat on hyvä tietää!

SEA LIFEn aukioloajat vaihtelevat kuukaudesta riippuen. Koko vuoden aukioloajat löydät täältä. Huomaathan, että sisäänpääsy päättyy tuntia ennen virallista sulkemisaikaa.

SEA LIFElla ja Linnanmäellä on eri aukioloajat. Linnanmäen aukioloajat voit tarkistaa Linnanmäen omilta sivuilta.

"Mihin aikaan SEA LIFE on avoinna?"

Luokkaretkiryhmille suunnattu yhteisranneke on helppo tapa yhdistää SEA LIFE -vierailu päivään Linnanmäellä. Huomaathan, että yhteisrannekkeita myy ainoastaan Linnanmäki. Tästä syystä yhteisrannekkeiden tilaaminen tulee hoitaa Linnanmäen kautta.

Ranneke on voimassa koko vierailupäivän, joten oppilaat voivat liikkua vapaasti SEA LIFEn ja Linnanmäen välillä. Ranneke tulee esittää SEA LIFEn lipunmyynnissä sisäänkäynnin yhteydessä.

"Onko teillä yhteislippua Linnanmäen kanssa?"

Suosittelemme, että vierailuun varataan vähintään 1,5-2 tuntia aikaa.

Vierailut, joihin varataan mukaan myös opaspalveluita, ovat yleensä luonnollisesti pidempi kuin kokonaan omatoiminen vierailu. Myös kalojen ruokintanäytöksiin osallistuminen pidentää vierailuaikaa. SEA LIFE -pääsylippuna toimii kämmenelle laitettava leima, joka on voimassa koko päivän. Näyttelystä voi välillä poistua vaikkapa Linnanmäen alueelle ja palata taas myöhemmin takaisin.

"Kauanko siellä menee?"

Koululaishinta on normaalia edullisempi hinta, joka myönnetään etukäteisvarauksen tehneille peruskouluille. Muistathan siis aina tehdä varauksen, vaikka kiertäisittekin näyttelyssä omatoimisesti! Varausyhteystiedot löydät sivun lopusta. Ennen varaamista kannattaa aina miettiä myös yksi vaihtoehtoinen vierailupäivä, jos toivomanne päivä on jo varattu täyteen.

Opaspalvelut kannattaa varata ajoissa: mieluiten viimeistään kaksi viikkoa suunniteltua vierailupäivää.

SEA LIFEn ja Linnanmäen yhteisrannekkeita myy ainoastaan Linnanmäki. Tästä syystä yhteisrannekkeiden tilaaminen tulee hoitaa Linnanmäen kautta.

"Pitääkö meidän varata jotain etukäteen?"

Kevätkausi, etenkin luokkaretkisesonki, on yleisesti ottaen vilkasta aikaa. Suosituinta luokkaretkiaikaa ovat perinteisesti olleet viikot 21-22. Todennäköisimmin ruuhkaa syntyy klo 10-11 välisenä aikana, sillä Linnanmäen huvipuisto avataan vasta klo 11.

Mikäli mahdollista, SEA LIFE -vierailu kannattaa ajoittaa iltapäivään, jolloin näyttelyssä on yleensä väljempää.

"Onko siellä muitakin kouluryhmiä samaan aikaan?"

SEA LIFElla on useita kouluryhmille sopivia opaspalveluita, joiden esittelyt löydät koulusivultamme. Opaspalvelut varataan etukäteen, mieluusti viimeistään kaksi viikkoa ennen vierailupäivää. Huomioithan, että kiireisimpään luokkaretkiaikaan (viikot 21-22) opaspalvelut ovat varattavissa vasta klo 14 alkaen.

Opastusten korkean laadun takaamiseksi osallistujamäärä opastetuille kierroksille on rajattu, suositeltu osallistujamäärä riippuu valitusta opaspalvelusta. Kaikki opastukset veloitetaan erikseen pääsylipun lisäksi. Kaikki opaspalveluiden hinnat löydät hinnastostamme.

"Voiko sinne varata jotain opastusta?"

Julkiset liikenneyhteydet SEA LIFEen ovat hyvät. Paikalle pääsee sekä raitiovaunulla että bussilla. Tarkemmat ohjeet voi hakea HSL:n reittioppaasta SEA LIFEn osoitteella: Tivolitie 10, Helsinki.

Linnanmäen yläparkkipaikka on varattu luokkaretkibussien käyttöön koko toukokuun ajan.

"Miten sinne kannattaa tulla? Minne bussin voi jättää?"

SEA LIFEn yläaulassa on narikka, johon ulkovaatteet voi jättää vierailun ajaksi. Vaatesäilytys on asiakkaan omalla vastuulla. Narikka on vartioimaton, joten arvoesineiden säilytys ei ole suositeltavaa. Mikäli tarkoitus on viettää koko päivä Linnanmäen alueella, kannattaa oppilaita muistuttaa, että SEA LIFE suljetaan huvipuistoa aiemmin, jotta kaikki muistavat noutaa omaisuutensa SEA LIFEn narikasta ennen sulkemisaikaa.

SEA LIFEssa ei valitettavasti ole lukittavia säilytyslokeroita. Oppilaat voivat kuitenkin käyttää Linnanmäen puolelta löytyviä lokeroita.

"Minne siellä voi jättää tavaroita?"

SEA LIFElla ei ole omaa ravintolatoimintaa. Huhti-toukokuulle on kuitenkin mahdollista varata ruokailu ravintola Caruzelloon, joka sijaitsee SEA LIFEn välittömässä läheisyydessä. Tarjolla on lapsille sopivaa kotiruokaa. Lisätietoa löydät lapsiryhmien ruokailuista kertovalla sivullamme. Huomaathan, että ruokailut Caruzellossa tulee varata etukäteen.

SEA LIFEn tiloissa on luvallista syödä omia eväitä, mutta tiloja on rajallisesti. Sekä kokoustila Luodon että Sukellusveneen tiloja voi hyödyntää, mikäli tilat eivät ole muussa käytössä kyseisenä päivänä. Kokoustila Luoto sijaitsee näyttelyn loppupäässä, Jääkausi-näyttelyssä. Sukellusvene puolestaan lipunmyyntiaulassa. Suurempien kouluryhmien kannattaa jo etukäteen jakaa lapset pienryhmiin ja syödä eväät eri aikoihin.

Eväiden syöntiin emme valitettavasti ota tilavarauksia, jotta mahdollisimman monet lapsiryhmät pääsivät käyttämään tiloja tasa-arvoisesti. Huomaathan, että jokaisen kouluryhmän tulee siivota jälkensä eväiden syömisen jälkeen, jotta tilat jäävät siistiksi seuraavaa ryhmää varten

Mikäli kokoustilassa tai Sukellusveneessä ei ole tilaa, myös näyttelystä löytyy jonkin verran tuoleja ja pöytiä joille istahtaa eväiden syömistä varten. Kylmäsäilytystiloja ryhmien omille eväille meillä ei valitettavasti ole.

Huomaathan, että Linnanmäen ravintolatiloissa omien eväiden syöminen ei ole sallittua.

"Missä siellä voi syödä? Saako syödä omia eväitä?"

Tulosta tästä opettajan muistilista, josta on apua sekä vierailun suunnittelussa että toteutuksessa!

PDF Opettajan muistilista


VARAA VAIKKA HETI!

Koululaishinnat myönnetään, kun kyseessä on oppilaitoksen (peruskoulu) vierailu. Kaikki kouluryhmien vierailut on varattava ennakkoon. Jokaista viittä (5) maksavaa oppilasta kohden pääsee yksi aikuinen veloituksetta sisään ryhmän valvojana. Mahdolliset muut aikuiset maksavat saman hinnan kuin lapset.

Laskutettavista käynneistä tulee sopia etukäteen varauksen yhteydessä. Laskutusosoite ja y-tunnus on toimitettava SEA LIFEn toimistoon jo ennen vierailua. Laskutettavista vierailuista veloitamme laskutuslisän 9,00 (sis. alv. 24 %).

Erillisestä sopimuksesta voimme avata tiistaisin tai perjantaisin koulu- ja päiväkotiryhmiä varten normaalia aikaisemmin. (Aikaisintaan klo 8.30) Sovithan asiasta viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua vierailuajankohtaa.

  • Varaa vierailusi puhelimitse (09-5658 200), sähköpostitse (info@sealife.fi) tai suoraan netissä.

Kalojen ruokinta-ajat ja muu ohjelma

New feeding times

Lue lisää

Osta verkosta ja säästä


Lisää lippuvaihtoehtoja

starfishKoko vuoden aukioloajat löydättäältä!


Aukioloajat

Klikkaa yläpuolelta ja tutustu vuoden 2016 aukioloaikoihin


Löydä meidät
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter
Google Plus