NYTT 2014: Bläckfiskar

Avataan 29.1.2014!

Utställningen öppnas 29.1.2014

Välkomna till bläckfiskarnas värld. Dessa finurliga djur är mästare på kamouflage och smälter bra in i sin omgivning och kan gömma sig i de minsta hålor!


Octo 2

Bläckfisk - faktiskt inte en fisk

Bläckfiskar finns i alla världshaven på nästan alla djup. De flesta bläckfiskarter är bottenlevande djur, som helst håller sig nära botten hela tiden.

Sepiorna kallas havens kameleonter, de kan även hypnotisera deras byte genom att flimra färgerna på kroppen. Pärlbåtarna är de enda bläckfiskarna med ett hårt skyddsskal runt kroppen. Kolossbläckfisken är det största ryggradslösa djur någonsin, med en topplängd på upp till 10 meter!

Octo 1

Åttaarmad bläckfisk

Åttaarmade bläckfiskarna är rovdjur som jagar föda nattid, deras favoritföda är kräftdjur och blötdjur.
Bläckfiskarna smälter in i sin omgivning genom att ändra färg och form på bara några millisekunder och med hjälp av detta överraska sitt byte.

När bytet är inom räckvidd nappar bläckfisken tag i sitt byte med sina tentakler. När åttaarmade bläckfisken biter fast i bytet utsöndrar den ett förlamande gift, vilket underlättar ätandet.

Bläckfiskarna gömmer sig ofta bland stenar eller bergssprickor, vissa arter kan skydda sig genom att stapla stenar framför och kring sig som skydd.


Fiskfakta 1 of 3

Köp online och spara

starfishSe här öppettider för 2015Här!


Öppettider

Klicka på linken ovan för att se öppettiderna för 2015Heitä oss
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter