Attraction location map

Bra att veta

×

Målgrupp

SEA LIFE Helsingfors passar till personer i alla olika ålder; barnen kan njuta av de färggranna och mångfalliga fiskarna och för vuxna finns det mycket tillgänglig information om djuren i utställningen, och våra guider berättar gärna mera. SEA LIFE är även ett populärt besöksmål för en dejt! Barn under 3 år kommer gratis in.

Åldersbegränsningar

Vissa progam eller evenemang kan ha ålderbegränsningar, men det finns alltid nåt för alla att se och uppleva. Vi har program för både barngrupper i alla åldrar, samt företagsevenemang och mötespaket för vuxengrupper.

×

Hur skiljer sig nätbutikens och biljettförsäljningens priser från varandra?

Regulärbiljtterna är lite billigare i nätbutiken än vid biljettförsäljningen.

Var kan jag köpa biljetter?

Biljtter går att köpa på plats från SEA LIFEs biljettförsäljning eller via vår nätbutik www.SEALIFEshop.fi. Från nätbutiken får man även rabatt med S-förmånskortet. Vi säljer även presentkort både på plats och via nätbutiken.

Kan man använda kultur- och andra värdesedlar?

Nej, tyvärr kan man inte köpa biljetter via vår biljettförsäljning med kultur- eller andra värdesedlar. Man kan dock köpa SEA LIFE-inträdesbiljetter via Lippu.fi och lösa ut dem via vissa försäljningsplatser som accepterar sedlar som betalning. Kolla dock noggrant vilka försäljningsplatser det är på lippu.fi –hemsida

Jag har en förmånskupong, kan jag kombinera den med nätbiljetterna?

Förmånskoponger kan inte kombineras med nätbiljetter, eftersom de radan är nedsatta priser. Förmåner går inte att kombinera. Villkor för användning och giltighetstid finns tryckt på kupongerna.

Vad är inträdesbiljettens avgift för en handikappad individs personlig assistent?

De personliga assistenterna har gratis inträde tillsamman med en besökare som är funktionshindrade/handikappad eller på annat sätt i behov av assistans. Om personen som behöver hjälp är under 3 år gammal måste den personliga assistenten betala normalt inträde.

Var kan jag köpa årskort?

Årskort går att köpa behändigt via vår nätbutik eller direkt från biljettförsäljningen. Med SEA LIFEs årskort kan man besöka undervattensvärlden varje dag i ett års tid, gäller 12 månader från köpdagen.

×

Var kan jag köpa biljetter?

Biljetter går att köpa på plats från SEA LIFEs biljettförsäljning eller via vår nätbutik www.SEALIFEshop.fi. Från nätbutiken får man även rabatt med S-förmånskortet. Vi säljer även presentkort både på plats och via nätbutiken.

Säljer SEA LIFE även biljetter till andra attraktioner?

Vi har ofta olika sambiljetter med våra samarbetspartners! Mer information om dessa biljetter får man vid vår biljettförsäljning och nätbutik.

Jag köpte i misstag för många biljetter, vad gör jag?

Ifall du har köpt för många biljetter via biljettförsäljningen, kontakta oss tel. 09-5658 200 eller info@sealife.fi. 

Jag har bokat ett besök till en fel tidpunkt. Vad gör jag?

Ifall du har gjort en förhandsbokning till fel tidpunkt kontakta oss så snabbt som möjligt för byte av dag. Byte är möjlig ifall det passar in i bokningskalendern.

×

Hur lång tid bör man reservera för besöket?

Vi rekommenderar att man reserverar ca 1,5-2 h för besöket. Inträdesbiljetterna gäller hela dagen, så det är möjligt att spendera hela dagen på SEA LIFE om man så önskar.

Skall jag vara beredd på att köa?

Våra biljettköer brukar vara rätt smidiga, men under de mest rusiga tidpunkter kan det uppstå liten kö.

Får man röra djuren?

Man får inte röra djuren. Vissa djur är giftiga och andra är glupska med vassa tänder. Vid SEA LIFEs upplevelsebassäng kan man dock med hjälp av vår personal tryggt bekanta sig med djuren på närmare håll.

Kan man mata djuren?

Nej tyvärr inte. Oftast är det våra fiskskötare som sköter matningen av djuren. Man kan följa med våra matningsvisningar (varje jämna timme). Matningsschemat finns att se på vår hemsida och i utställningen under besöket.

Får man ta foton eller filma i SEA LIFE?

Man får fritt fotografera/filma i utställningen för eget bruk. Blixt och tilläggsljus är förbjudet att använda i utställningen - det är för att säkra fiskarnas välfärd.

Finns det ställen att förvara saker och barnvagnar?

Under vintersäsongen (september-april) kan man hänga jackor och andra ytterkläder i garderoben (obemannad). Under sommarsäsongen (maj-augusti) finns det förvaringsboxar på nöjesparken Borgbackens område som man kan använda. Det går bra att ta med barnvagnen i utställningen, men märk att det är förbjudet att lämna den parkerad längs med utställningen. Vagnar kan endast lämnas i aulan.Finns det shoppingmöjligheter på SEA LIFE?

SEA LIFE har en egen souvenirbutik, där man hittar massvis med olika souvenirer för hela familjen. Butiken säljer även drycker och sötsaker, som godis och glass. Butiken har öppet enligt utställningens öppethållningstider. Man kan även besöka butiken utan att besöka utställningen.

Kan man ta med sin egen vägkost?

Det är tillåtet att ta med egen vägkost och äta den i utrymmen egnat för vägkost (ubåten och Luoto). Ifall utrymmena är reserverade, kan man inte använda dem.

Finns det en restaurang på SEA LIFE?

I samband med SEA LIFE finns ett café som drivs av en utomstående operatör (Soupster). Där serveras lunch och annat smått ätbart.

Vad händer om jag måste avbryta mitt besök innan jag hunnit gå igenom hela utställningen?

Ingen fara! Vid biljettförsäljningen får du ett stämpel på handen, som du kan visa vid biljettförsäljningen om du måste ut ur utställningen under den dagen. Du kan alltså komma in till utställningen med samma biljett så många gånger som du vill.

Finns det särskilda utrymmen för amning?

Fråga mer från vår personal! 

×

Kan jag ordna ett evenemang på SEA LIFE?

Ja det kan du! Vi har färdiga evenemangspaket, eller så kan vi anpassa paketen att möta just dina behov.

Vad händer under en matningsstund?

Vår personal kör matningsstunder enligt vårt schema, varje jämna timme. Under matningarna får man se hur fiskarna matas och vad de äter, samt massvis med kul information om djuren!

Kan man delta i matningen?

Ja! Man får komma och se på visningarna, men själva matningen tar personalen hand om.

Måste man ha special klädsel i SEA LIFE?

Nej, det behövs inte. Kom som du är, inget särskilt behövs. I utställning är det normal innetemparatur, så man klarar sig med innekläder.

Hur bokar jag en guidning?

Guidningarna bör bokas på förhand, helst 2 veckor innan besöket. Guidningarna betalas i sammanband med besöket, eller med faktura (faktureringsavgift tillkommer) om så önskas (gäller endast föreningar och företag). Boka din guidning per telefon 09 5658 200 eller epost info@sealife.fi. Det finns inga minimideltagarantal för guidningarna, men maksimiantal beror på guidningen.

Obs - vi ordnar guidningar bara på finska och engelska. Vi kan inte garantera en svenskspråkig guidning. 

Hurdana evenemang kan man ordna på SEA LIFE?

Möjligheterna är många! Det kan vara ett privat evenemang eller ett evenemang som är öppet för alla gäster. 

Vi planerar evenemangen tillsammans med dig, så ta kontakt med oss så kan vi börja planera!

×

Från butiken hittar du souvenirer åt hela familjen!

Gosedjursfisk, hajmugg eller ett roligt spel kanske? En gåva å ten vän eller godis åt hela familjen? Allt det och mycket mer finns i vår butik! 

SEA LIFE –butiken har öppet alltid när SEA LIFE utställningen har öppet. Det går även att besöka butiken utan att besöka utställningen. Kom och gör julklappsuppköp eller kanske hitta en födelsedagspresent till en liten havsentusiast.   

   

Sortiment i butiken

I sortimentet finns...

 

  • Leksaker och spel
  • Souvenirer
  • Massor med olika gosedjur
  • Roliga havsdjur i form av muggar, prydnader...
  • Godis och drycker
  • SEA LIFEn present- och årskort
  • Frimärken och postkort
×

Coronaviruset Covid-19

Uppdatering: 
Fredagen den 25.9. gav Helsignfors och Nylands sjukvårdsdistrikt rekommendation att använda ansiktsskydd i allmänna inomhus evenemang och utrymmen. Som result av detta, så rekommenderar vi starkt att varje gäst använder ansiktsskydd när de besöker oss. 

 

Allmänt så ber vi att ni besöker SEA LIFE endast om du och alla i din grupp är friska. Besök bara med personer från samma hushåll.

Vänligen håll 2 meters säkerhetsavstånd till andra besökare. SEA LIFE begränsar antalet besökare för att säkerställa att säkerhetsavstånd behålls. Det finns också ett antal informationskyltar om hur man kan skydda sig mot coronaviruset. Personalen har fått skolning om ämnet och hjälper gärna ifall ni har frågor.   

Utöver detta görs extra hygienåtgärder så att alla har ett tryggt besök hos oss; det finns bl.a. handdesinfektionsmedel tillgängligt för användning och berörda ytor städas regelbundet.

Vi har även i bruk ett bokningssystem för besökstider som ni måste boka er besökstid från. Man kan även köpa inträdesbiljetter därifrån. Bokningssystemet finns på våra hemsidor www.sealife.fi.