Attraction location map

Skolor och daghem

I vår utställning kan eleverna bekanta sig med olika vattenmiljöer och dess djur på nära håll. SEA LIFE-besöket är en upplevelse för barn, som hjälper att förstå livet under ytan och hur viktigt det är att skydda denna miljö. Vi vill att alla bryr sig om haven och dess djur lika mycket som vi.

Skolor

Program för skolorna är välplanerat för de informationstörstiga eleverna och förstås även för läraren. Genom att ge en möjlighet att bekanta sig med den vackra och unika undervattenvärlden vill vil inspirera klasserna att hjälpa till att skydda vattenmiljöerna. Under beöket får eleverna information om de olika djuren, samt hur man kan bättre ta vara på miljön.

OBS! För tillfället kan vi bara erbjuda guidningar på finska eller engelska. 

Guidningar

Vi erbjuder en variation med gudningar för skolgrupper, där eleverna har möjlighet att ställa frågor och lära sig mer ingående om vattenmiljöerna.

Egen guide (30 min. max 20 barn / guide)

I “Egen guide” -servicen får gruppen en egen guide till sitt befogande under den första halvtimmen av besöket. Guiden berättar om de saker som gruppen önskar och svarar på alla möjliga och omöjliga frågor.

Temaguidning (30 min, max 20 barn / guide)

Under temaguidningen får gruppen bekanta sig med ett specifikt tema eller område i vår utställning. Som tema kan man välja t.ex. de facinerande hajarna och rockorne eller regnskogens och tropikens exotiska djur, så som pirayorna och korallerna.  

Hajskolan (30 min, max 20 barn / guide)

I programmet lär man sig om hajarnas liv med hjälp av en guide. Besökarna bekantar sig bl.a. med hajens tänder, skinn och ägg. Med hjälp av en liten frågesport lär man sig ännu mera om hajarnas spännande liv. Som minne får barnen ett diplom för deltagande i hajskolan. 30 min.

Upplevelsestund (15-20min, max 20 barn/guide)

En rolig och upplevelsefull guidad kvart som koncentrera sig på ett visst tema genom interaktiva metoder. Ca 15-20 min.

Hai Lite -guidning- 60 min (60 min, max 20 barn/guide)

Under den en timme långa rundturen får man med hjälp av guiden bekanta sig med vår utställnings stjärnor och unika personligheter. Under guidningen möter man hela utställningens mest itressanta djur och guiden berättar mer om deras unika särdrag. Vem är t.ex. Mussukka? eller vem är SEA LIFEs smartaste djur?

Egna önskemål

Ifall ni känner att ni har något visst ämne ni skullle vilja behandla, får ni gärna ta kontakt, så kan vi tillsammans planera ert besök.