Attraction location map

Skolor och daghem

I vår utställning kan eleverna bekanta sig med olika vattenmiljöer och dess djur på nära håll. SEA LIFE-besöket är en upplevelse för barn, som hjälper att förstå livet under ytan och hur viktigt det är att skydda denna miljö. Vi vill att alla bryr sig om haven och dess djur lika mycket som vi.

Skolor

Program för skolorna är välplanerat för de informationstörstiga eleverna och förstås även för läraren. Genom att ge en möjlighet att bekanta sig med den vackra och unika undervattenvärlden vill vil inspirera klasserna att hjälpa till att skydda vattenmiljöerna. Under beöket får eleverna information om de olika djuren, samt hur man kan bättre ta vara på miljön.

 

Guidningar

Vi erbjuder en variation med gudningar för skolgrupper, där eleverna har möjlighet att ställa frågor och lära sig mer ingående om vattenmiljöerna.

 

Egen guide (30 min. max 20 barn / guide)

I “Egen guide” -servicen får gruppen en egen guide till sitt befogande under den första halvtimmen av besöket. Guiden berättar om de saker som gruppen önskar och svarar på alla möjliga och omöjliga frågor.

 

Temaguidning (30 min, max 20 barn / guide)

Under temaguidningen får gruppen bekanta sig med ett specifikt tema eller område i vår utställning. Som tema kan man välja t.ex. de facinerande hajarna och rockorne eller regnskogens och tropikens exotiska djur, så som pirayorna och korallerna.  

 

Hajskolan (30 min, max 20 barn / guide)

I programmet lär man sig om hajarnas liv med hjälp av en guide. Besökarna bekantar sig bl.a. med hajens tänder, skinn och ägg. Med hjälp av en liten frågesport lär man sig ännu mera om hajarnas spännande liv. Som minne får barnen ett diplom för deltagande i hajskolan. 30 min.

 

Upplevelsestund (15-20min, max 20 barn/guide)

En rolig och upplevelsefull guidad kvart som koncentrera sig på ett visst tema genom interaktiva metoder. Ca 15-20 min.

 

Hai Lite -guidning- 60 min (60 min, max 20 barn/guide)

Under den en timme långa rundturen får man med hjälp av guiden bekanta sig med vår utställnings stjärnor och unika personligheter. Under guidningen möter man hela utställningens mest itressanta djur och guiden berättar mer om deras unika särdrag. Vem är t.ex. Mussukka? eller vem är SEA LIFEs smartaste djur?

 

Egna önskemål

Ifall ni känner att ni har något visst ämne ni skullle vilja behandla, får ni gärna ta kontakt, så kan vi tillsammans planera ert besök.

Daghem

Genom att bekanta sig med den vackra och unika undervattensmiljön vill vi insprera grupper att skydda vattenmiljöerna. Under besöket får barnen information om de olika djuren samt deras livsmiljöer.

 

Guidningar

För daghem har vi planerat progrm som enkom passar för de yngre årsklasserna. 

 

Upplevelsekvart (15-20 min, max 20 barn/guide)

En rolig och upplevelsefull guidad kvart som koncentrera sig på ett visst tema genom interaktiva metoder. Ca 15-20 min. Pris 25,00.

 

 

Egen guide (30 min, max 20 barn/guide)

I “Egen guide” -servicen får gruppen en egen guide till sitt befogande under den första halvtimmen av besöket. Guiden berättar om de saker som gruppen önskar och svarar på alla möjliga och omöjliga frågor.Pris 32,00/grupp (max 20 barn / guide), ca 30 min.

 

Gömda bilder (20-30 min, max 20 barn/guide)

Med ledning av guiden får barnen gissa vem som gömmer sig bakom olika bilder vid oceanbassängen. Under stunden berättar guiden roliga fakta om de djur som finns på bilderna.
Pris 32,00/grupp (max 20 barn/guide). Ca 20-30 min.

 

 

Haj-förskolan (30 min, max 20 barn/guide)

I hajförskolan får barnen lära sig om hajar genom att känna på t.ex. hajtänder eller ett hajskinn. Barnen får också leka en hajrelaterad lek tillsammans med guiden. Som minne för programmet får barnen ett hajexpert-diplom. Pris 32,00/grupp (max 20 barn/guide). Ca 30 min.

 

 

Det är även möjligt att välja program från skolornas utbud, som även kan passa för daghem.

 

Bra att veta

  • Skolpriserna beviljas när det gäller ett skolbesök (grundskola).
  • Alla gruppbesök bör bokas på förhand (gärna 2 veckor innan).
  • Vid separat överenkommelse kan vi öppna tidigare på tisdagar och fredagar för daghems- och skolgrupper. (Tidigast 8.30) Meddela vänligen minst två veckor innan det inplanerade besöket.
  • För varje fem (5) betalande barn får en vuxen gratis inträde som övervakare. Under 3-åringar har gratis inträde. Ifall alla gruppens barn är under 3 år, debiteras fullt pris av de vuxna.
  • Guidade turerna betalas skillt, utöver inträdesbiljetterna.
  • Möjlighet till fakturering måste komma överens om på förhand vid sammanband med bokningen (faktureringstillägg 9€, ikl. moms. 24 %).
  • Efter en guidad tur får man fortsätta besöket på egen hand, biljetten gäller hela dagen.
PDF icon PDF icon
Skolprogram: elevev

Klassresa till SEA LIFE

Planera den roligaste skoldagen!

 

Ett besök på SEA LIFE fungerar i alla väder! I utställningen med de olika undervattensmiljöerna kan eleverna bekanta sig med 200 olika arter, bl. a. sebrahajen "Sötis" och havsabborren Mikko. Vid upplevelsebassängen har man möjlighet att se äggkapslar från en rocka och haj. Varje jämna timme ordnas matningsvisningar som eleverna kan följa med.

 

På våren är det möjligt att kombinera SEA LIFE besöket med en skojig dag på nöjesparken Borgbacken, genom att köpa samåkband åt hela gruppen! Välkommen och spendera vårens roligaste skoldag!