Turtle Fest 6-15.6.2014

Tule Sea Lifeen tutustumaan maakilpikonniin Turtle Festin aikana la 7.6. ja 14.6. klo 11-14! Pääset tutustumaan kilpikonnien hoitoon ja tekemään niiden kanssa lähempää tuttavuutta.

turtle fest 2013

turtle small

Kreikan Zakynthos on koti yli 80 % Välimeren valekarettikilpikonnista – parhaina vuosina saarella on jopa 2 000 kilpikonnan pesää. Kilpikonnia uhkaavat kuitenkin monet vaarat, kuten rannoilla ja meressä lojuvat muovikassit, joita kilpikonnat syövät ja nielevät luullen niitä meduusoiksi. Pesimärannoilla kilpikonnia häiritsevät esimerkiksi turistiveneet.

zakynthos

Merikilpikonnien suojelutyö

SEA LIFE on sitoutunut vaarassa olevien merikilpikonnien suojelutyöhön ja työskentelemme yhdessä Earth, Sea & Sky -suojeluryhmän kanssa rakentaaksemme merikilpikonnien suojelukeskuksen Kreikkaan, Zakynthoksen saarelle. Kaikkia merikilpikonnalajeja uhkaa sukupuutto, jonka suurimpia syitä ovat merien saastuminen, pesimäalueiden rauhattomuus ja kaupallinen kalanpyynti.

Miksi merikilpikonnat tarvitsevat apuasi?
Tuhansien vuosien ajan uhanalaiset valekarettikilpikonnat ovat palanneet Kreikan Zakynthokselle lisääntymään. Nykyään saaren ovat vallanneet meluisat discot ja innostuneet turistit, jotka eivät tiedä, että heidän toimintansa uhkaavat ja vaarantavat valekarettikilpikonnien ikiaikaista pesimäseutua. Voit auttaa valekarettikilpikonnia ostamalla SEA LIFEn suojelutuotteita, joiden tuotto ohjataan merikilpikonnien suojelutyöhon Zakynthoksella. Mikäli matkustelet alueilla, joilla merikilpikonnat pesivät, muistathan kunnioittaa niiden elinympäristöä. Kiitos!

Uhanalaiset merikilpikonnat erehtyvät usein luulemaan meressä ajelehtivia muovipusseja meduusoiksi. Arviolta kolmannes aikuisista merinahkakilpikonnista on niellyt muovia. Auta kilpikonnia varmistamalla, ettet koskaan jätä muovikassia lojumaan rannalle, josta se voi kulkeutua mereen


maakilppari

Maakilpikonnat vierailevat lauantaina 7.6. ja 14.6.

Suomen herpetologinen yhdistys tuo paikalle maakilpikonnia ja tutustuttaa meidät maakilpikonnien hoidon perusteisiin.

Maakilpikonnat esittäytyvät SEA LIFEssa klo 11-14 ja "Maakilpikonnan hoidon ABC" -luennot järjestetään tasatunnein klo 11-14 välillä. Paikalla olevia kilpikonnia saa silittää.

Osta verkosta ja säästä


Lisää lippuvaihtoehtoja

starfishKoko vuoden aukioloajat löydättäältä!


Aukioloajat

Klikkaa yläpuolelta ja tutustu vuoden 2015 aukioloaikoihin


Löydä meidät
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter
Google Plus