UUTTA 2014: Mustekalat!

Avataan 29.1.2014!

Jännittävä uutuusnäyttely avataan 29.1.2014

Tervetuloa mustekalojen maailmaan! Tursaat, nuo mertemme älyköt, ovat varsinaisia naamioitumisen mestareita. Ne pystyvät vaihtamaan väriään sulautuakseen ympäristöönsä ja mahtuvat mitä pienimpiin koloihin.

Sinustako SEA LIFEn virallinen tursaskouluttaja?

Oletko yli 5-vuotias eläinten ystävä? Sopisit kenties hyvin tursaskouluttajaksi! Perustele miksi sinä olisit tehtävään erinomainen valinta.
Parhaat perustelut lähettänyt valitaan SEA LIFEn 2014 tursasnäyttelyn viralliseksi tursaskouluttajaksi, joka pääsee yhdessä SEA LIFEn tursasasiantuntijan kanssa laatimaan ja toteuttamaan tursaille kuukausittaista koulutusohjelmaa. Lisäksi voittaja saa henkilökohtaisen SEA LIFEn vuosikortin.

SEA LIFEn virallinen tursaskouluttaja on valittu ja hänelle on ilmoitettu asiasta. Voit lukea lehdistötiedotteemme Uutiset ja tapahtumat -sivultamme! SEA LIFE kiittää kaikkia innokkaita hakijoita mielenkiinnosta ja hyvistä hakemuksista tursaskouluttajan tehtävään!


Octo 2

Mikä ihmeen pääjalkainen?

Erilaisia mustekaloja tavataan kaikissa maailman merissä, lähes kaikilla eri syvyysvyöhykkeillä. Useimmat mustekalalajit elävät kuitenkin pohjan tuntumassa.

Mustekaloista, tai virallisemmin pääjalkaisista, tunnetuin lienee kahdeksanlonkeroinen tursas. Pääjalkaisiin kuuluu kuitenkin myös muita mielenkiintoisia eläimiä, kuten seepia, helmivene ja kalmari:
ŸŸSeepia on varsinainen merten kameleontti. Vaihtuvia värejään vilkuttelemalla se voi jopa hypnotisoida saaliinsa. Helmivene on puolestaan ainoa mustekala, jolla on ulkoinen suojakuori. Kalmareihin kuuluu myös yli kymmenmetriseksi kasvava kolossikalmari, joka on suurin koskaan elänyt selkärangaton!

Octo 1

Tursas tutuksi

Tursas on on lähinnä öisin saalistava peto. Sen ruokalistalle kuuluvat ravut ja nilviäiset.

Koska tursaat voivat vaihtaa väriä ja pinnanmuotoaan millisekunneissa, ne pystyvät sulautumaan ympäristöönsä täydellisesti. Piileskelevä tursas yllättää saaliseläimen täysin. Kun saaliseläin on kosketusetäisyydellä, tursas nappaa sen lonkeroillaan ja puree sitä nokallaan. Kamppailu on lyhyt, sillä tursaiden syljessä on lamaannuttavaa myrkkyä.

Tursas ottaa usein pesäkseen kivenkolon, jota se mielellään parantelee kasaamalla kiviä kolon suuaukon eteen.


Kalafaktat 1 of 3

Osta verkosta ja säästä


Lisää lippuvaihtoehtoja

starfishKoko vuoden aukioloajat löydättäältä!


Aukioloajat

Klikkaa yläpuolelta ja tutustu vuoden 2015 aukioloaikoihin


Löydä meidät
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter
Google Plus