Koop Tickets
Attraction location map

THE SEA LIFE TRUST

PROTECTING THE WORLD'S OCEANS

SEA LIFE helpt mee met realisatie Beloega reservaat en vliegt 2 Beloega walvissen half april van China naar IJsland

De SEA LIFE Trust heeft in samenwerking met de Whale and Dolphin conservation (WDC) een reservaat opgezet om 2 Beloegas (witte walvis) op te vangen. In april zullen Little Grey en Little White verhuizen van Changfeng Ocean World in Shanghai (China) naar Heimaey Island in IJsland, een ongelooflijke reis van 9657 km.

 

Sinds Merlin Entertainments (de moedermaatschappij van Sea Life) Changfeng Ocean World in 2012 overnam, werd er gezocht naar een duurzame oplossing voor de Beloegas, gedreven door haar filosofie om walvisachtigen zoals dolfijnen en walvissen niet in gevangenschap te houden.

 

De afgelegen baai in IJsland is gekozen om een ​​natuurlijkere omgeving en een nieuw leefgebied te bieden voor deze geweldige walvissen.De baai is 32.000 m² breed is en heeft een diepte tot 10 meter. Helemaal terug in het wild kunnen ze niet meer, dus dit is een mooie oplossing.

 

Bij het reservaat wordt ook een onderzoekerscentrum gebouwd, welke binnenkort klaar zal zijn. Het reservaat zal een beperkt aantal bezoekers, een discrete blik op de walvissen bieden om de operationele kosten op lange termijn op te vangen. Dit alles met als prioriteit dat de twee walvissen niet gestoord worden in hun nieuwe en zeer natuurlijke omgeving.

 

 

De twee vrouwtjes Little Grey en Little White zijn elk 12 jaar oud en hebben een hele verschillende en unieke persoonlijkheid. Terwijl Little White verlegen en gereserveerd is, is Little Grey veel vocaler en ondeugender.

 

Ze nemen momenteel deel aan een speciaal trainingsprogramma, ontworpen door een team van toonaangevende dierenartsen, om hen te helpen zich voor te bereiden op de komende reis en zich aan te passen en te wennen aan de Noord-Atlantische wateren.

De training bevat:

 

  • Beloegas trainen op gespecialiseerde apparatuur, waaronder brancards en platformtraining om hen voor te bereiden op transport.
  • De walvissen trainen om hun adem langer onder water in te houden en om ze klaar te maken voor het kunnen duiken in de baai.
  • De kracht van de Beloegas opbouwen door snel te zwemmen in hun huidige zwembad om hen te helpen te wennen aan de getijden en stroming van hun nieuwe omgeving.
  • Het verhogen van de calorie-inname van de Beloegas door een rijk dieet van haring en vetten om  voor gewichtstoename te zorgen om weerstand te kunnen bieden aan de koudere wateren in IJsland.

 

Rob Hicks, directeur van de dierenafdeling van Sea Life: "Dit is een complex en logistiek uitdagend verhuisproject van twee geliefde Beloega walvissen. Little Grey en Little White zijn zeer intelligente zeezoogdieren en zijn snelle leerlingen, maar we nemen alle voorzorgsmaatregelen om hun gezondheid en welzijn te beschermen.

 

"Het aquariumteam van Changfeng Ocean World is zeer behulpzaam geweest bij het ondersteunen van dit project en we zullen beide Beloegas helpen om zich voor te bereiden op deze historische reis en hun nieuwe omgeving. Een team van dierenartsen zal te allen tijde bij de walvissen aanwezig zijn om hun welzijn te bewaken en om te verzekeren dat hun verhuizing succesvol is."

Ga voor meer informatie over het SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary naar www.sealifetrust.org

 

The SEA LIFE TRUST

SEA LIFE TRUST is a registered charity (no. 1175859) working globally to protect the world’s oceans and the amazing marine life that lives within them.

 

SEA LIFE TRUST’s vision is of a world where our seas are healthy, protected and full of diverse life.

 

In partnership with the global SEA LIFE aquarium chain, we are able to reach a huge audience. We run inspiring conservation campaigns and fund projects and education programmes that champion the need for plastic-free oceans, sustainable fishing, effective Marine Protected Areas and an end to over-exploitation of marine life. We also own and operate our own marine wildlife sanctuaries.

Find out more at www.sealifetrust.org

 

Donation

Do you want to make a donation to the SEA LIFE Trust? You can do this online, go to our JustGiving page: https://www.justgiving.com/fundraising/sea-life-scheveningen and click on Donate. Your donation goes directly to the SEA LIFE Trust and your contribution will be used to support practical local projects to protect marine wildlife and their habitats, alongside working on conservation campaigns to effect long-lasting change on a global scale.

Thank for your support!

LEARN MORE
ABOUT THE TRUST

In partnership with