2 pinguïnbaby’s geboren in SEA LIFE Scheveningen

Eerder dan verwacht maar meer dan welkom zijn de in SEA LIFE geboren pinguïnbaby’s. De 2 kleintjes kropen op 22 februari uit hun ei en hadden een geboortegewicht van respectievelijk 84 en 98 gram. Het zijn de kuikens van pinguïns Locke & Kiki, die al eerder een kleine hebben mogen verwelkomen. “Het geslacht is nog niet bekend van de 2 baby’s. Het voeren door beide ouders gaat goed en ze komen al flink aan” aldus Mark Stap, dierenverzorger van SEA LIFE. De twee kleine pinguïns verblijven in het nest en zijn dus ook nog niet te zien voor het publiek.

Geslacht bekend pinguïnbaby’s

Van de 2 Humboldt pinguïnbaby’s die in mei geboren zijn is het geslacht bekend! Door middel van bloedafname in het voetje is zo het geslacht bepaald. Pinguïnouders Jip en Janneke zijn de trotse ouders geworden van een zoon en een dochter. De twee pinguïnbaby’s hebben de namen Dani en Lisa gekregen en zullen over enkele maanden naar Sea Life Portugal verhuizen. “Het is niet zielig voor de ouders om de kinderen weg te halen, broer en zus verhuizen samen. Aangezien de ouders inmiddels geen koppel meer vormen zou er kans bestaan op incest” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.

Haaienproject op basisschool

Gisteren (16-11) is het aquarium geïnstalleerd voor ons haaieneierenproject. Groep 8a van CBS De Vuurtoren uit Scheveningen zal in hun klas gaan zorgen voor hondshaai eieren. De hondshaai is een haaiensoort dat eierleggend is dat wil zeggen dat het babyhaaitje een aantal maanden groeit in een eikapsel en leeft van de eierdooier. Zodra de dooier opgegeten is in het ei, zal het babyhaaitje sterk genoeg zijn om zich uit het kapsel te wurmen en door het aquarium te gaan zwemmen. We zijn benieuwd! Op de foto is te zien hoe het aquarium wordt aangesloten.

NIEUW IN 2017! SCHILDPAD CHRÈCHE

Ontdek bij SEA LIFE Scheveningen meer over zoetwaterschildpadden en hun spannende familieleden. Bewonder het uiterlijk en de unieke manier van leven van deze gepantserde dieren. Leer meer over de bescherming van schildpadden en hoe u kunt helpen! Schildpadden zijn een bijzonder fenomeen, omdat ze al 200 miljoen jaar op onze aarde leven.

SEA LIFE is genomineerd als beste uitje van Nederland

SEA LIFE Scheveningen is genomineerd voor de Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017 in de categorie dierentuinen. In deze nieuwe verkiezing worden de beste uitjes van Nederland in 8 verschillende categorieën verkozen door het Nederlands publiek. De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander.
Stemmen op SEA LIFE Scheveningen kan op: >

Mondriaan in SEA LIFE

In het kader van het Mondriaan jaar in Den haag – heeft SEA LIFE de allereerste “Onderwater Mondriaan”  Geheel in stijl met geel zwarte zoetwater Cichlide.