Kinderen helpen dierenverzorgers in SEA LIFE

Vanaf vandaag (20 juni) mogen kinderen de dierenverzorgers bij SEA LIFE helpen op de woensdagmiddag. Bij de kassa zal er een kind worden geselecteerd en dit 5-10 jarige meisje of jongen krijgt een heus dierenverzorger shirt aan en mag voor 15 a 20 minuten ervaren hoe het is een dierenverzorger te zijn. Allereerst krijgen ze kijkje achter de schermen en gaan ze mee het voer klaarmaken voor zeeschildpad Ernie. Deze lunch bestaat uit broccoli, sla, kool en andijvie & ook eventueel vis. Daarna mogen ze bovenaan de tunnel, gevuld met 180.000 liter water met een tang de schildpad zelf voeren. Maar ook haaien, roggen en andere tropische vissen zwemmen er rond. “Wellicht enthousiasmeren we zo de jeugd voor ons prachtige vak“ aldus Sander Griepsma, al jarenlang dierenverzorger bij SEA LIFE Scheveningen. Uiteraard bestaat het vak niet alleen uit het eten geven van de dieren, het leukste gedeelte, maar ook bijvoorbeeld water testen en het verblijf van de otters schoonmaken en dat is niet altijd een pretje. Vandaar dat de assistent dierenverzorgertjes dát niet hoeven doen. Vanaf woensdag 20 juni zal er elke woensdagmiddag een bezoekertje worden uitgekozen.

Nieuw in 2018! Jurassic Seas – zwem terug in de tijd

Reis terug in de tijd van de dinosaurussen en ontdek hoe het is om in het prehistorische tijdperk te leven. Eén van de dieren die je in deze tentoonstelling tegenkomt is de axolotl, een exotisch amfibie die heel zijn leven onderwater doorbrengt maar ook de degenkrab wiens voorouders 445 miljoen jaar terug gaan. De degenkrab heeft wel 10 ogen verspreid over z’n hele lijf! Ook zijn er kaaimansnoeken te zien. Kom nu alles te weten over deze leuke en interessante dieren en speel ook het interactieve spel met prehistorische onderwaterdieren. Deze tentoonstelling is t/m 6 januari 2019 te zien.

Herfstvakantie activiteiten in SEA LIFE

Tijdens deze herfstvakantie zijn er, naast de leuke voersessies, ook extra kinderactiviteiten bij SEA LIFE. Van 13 oktober t/m 28 oktober zal Sea Life in het teken staan van “Jurassic” Er zullen dagelijks lessen worden gegeven over de evolutie en het ontstaan van de vissen en hoe ze eigenlijk zijn veranderd door de eeuwen heen. Bij evolutie denken we vaak aan dinosaurussen en mammoeten en minder snel aan vissen. Toch zijn ze wel degelijk belangrijk, want zonder de vissen waren deze dieren er misschien niet eens geweest. Wist je dat je over-, over- over-, over- en nog miljoenen keer overgroot vader/moeder een vis was?  Op de wereld hebben we nu zo’n 28000 vissoorten rondzwemmen. Dit zijn er ongeveer net zoveel als alle zoogdieren, amfibieën, reptielen en vogelsoorten samen. WOW! Kom er nu alles over te weten…… Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook is er een speciale Jurassic speurtocht en op 21,23 en 24 oktober zal er een babydino aanwezig zijn in SEA LIFE.

Nieuw: Virtual Reality

Neem plaats in de duikkooi, zet een heuse ouderwetse duikhelm op en begin een virtueel onderwateravontuur Zittend op een stoel, wordt het een duik met 360 graden zicht en mooie en ook spannende geluidseffecten. Onderweg kom je kwallen tegen, haaien, murenes, prachtige koralen en nog veel meer mooie dieren. De duik duurt 3 minuten. Ook is er een kinderversie waarbij de kinderen een schat vol munten zullen zien op de bodem van de zee. Deze nieuwe attractie zal gedurende de dag geopend zijn en uiteraard is er een medewerker aanwezig om de benodigde uitleg te geven.

SEA LIFE is genomineerd!

SEA LIFE Scheveningen is genomineerd voor leukste uitje van de provincie Zuid-Holland bij de ANWB. En je kunt op ons stemmen door op onderstaande button te klikken. Stemmen kan t/m 4 november 2018, alvast bedankt voor het stemmen.
Klik hier om te stemmen >

Zeeschildpad Ernie weer aangekomen

Bijna iedereen zou teleurgesteld als de weegschaal aangeeft dat je wéér bent aangekomen. Maar dit geldt niet voor onze zeeschildpad Ernie. Ernie is nog lang niet volgroeid, vandaar dat we hem elk jaar wegen en meten. Er zijn inmiddels 4 (!) mensen en een takel voor nodig om zeeschildpad Ernie uit het water te tillen. Onder toeziend oog van de dierenarts wordt naast de meting van gewicht en lengte ook wat bloed afgenomen. Twaalf jaar geleden bij zijn komst naar SEA LIFE woog schildpad Ernie 35 kilo. Hij weegt nu 126 kilo. Ook heeft hij inmiddels een lengte van 160cm. Zijn dieet bestaat o.a. uit inktvis, broccoli en sla. De zeeschildpad is afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maakt deel uit van een speciaal kweekprogramma. “Mocht Ernie te groot worden voor onze tunnel zal er gekeken worden naar een alternatief SEA LIFE centre zodat hij zich heerlijk kan blijven bewegen en alle ruimte krijgt die hij nodig heeft” aldus Sander – dierenverzorger bij SEA LIFE. Een zeeschildpad als deze kan wel 200 kg gaan wegen.