Kinderen helpen dierenverzorgers in SEA LIFE

Vanaf vandaag (20 juni) mogen kinderen de dierenverzorgers bij SEA LIFE helpen op de woensdagmiddag. Bij de kassa zal er een kind worden geselecteerd en dit 5-10 jarige meisje of jongen krijgt een heus dierenverzorger shirt aan en mag voor 15 a 20 minuten ervaren hoe het is een dierenverzorger te zijn. Allereerst krijgen ze kijkje achter de schermen en gaan ze mee het voer klaarmaken voor zeeschildpad Ernie. Deze lunch bestaat uit broccoli, sla, kool en andijvie & ook eventueel vis. Daarna mogen ze bovenaan de tunnel, gevuld met 180.000 liter water met een tang de schildpad zelf voeren. Maar ook haaien, roggen en andere tropische vissen zwemmen er rond. “Wellicht enthousiasmeren we zo de jeugd voor ons prachtige vak“ aldus Sander Griepsma, al jarenlang dierenverzorger bij SEA LIFE Scheveningen. Uiteraard bestaat het vak niet alleen uit het eten geven van de dieren, het leukste gedeelte, maar ook bijvoorbeeld water testen en het verblijf van de otters schoonmaken en dat is niet altijd een pretje. Vandaar dat de assistent dierenverzorgertjes dát niet hoeven doen. Vanaf woensdag 20 juni zal er elke woensdagmiddag een bezoekertje worden uitgekozen.

Zeesterren in de kerstvakantie

Tijdens deze kerstvakantie zijn er, naast de leuke voersessies, ook extra kinderactiviteiten bij SEA LIFE.  Van 22 december t/m 6 januari zal SEA LIFE in het teken staan van “Sterren van de Zee” Er zullen dagelijks lessen worden gegeven over deze magische wezens. Wist je dat … als een zeester een arm verliest, deze gewoon weer aangroeit? De ogen van de zeester aan het uiteinde van zijn armen zitten ?   Dit en nog veel meer leuke feitjes kom je te weten tijdens de zeesterren les. Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Nieuw: Virtual Reality

Neem plaats in de duikkooi, zet een heuse ouderwetse duikhelm op en begin een virtueel onderwateravontuur Zittend op een stoel, wordt het een duik met 360 graden zicht en mooie en ook spannende geluidseffecten. Onderweg kom je kwallen tegen, haaien, murenes, prachtige koralen en nog veel meer mooie dieren. De duik duurt 3 minuten. Ook is er een kinderversie waarbij de kinderen een schat vol munten zullen zien op de bodem van de zee. Deze nieuwe attractie zal gedurende de dag geopend zijn en uiteraard is er een medewerker aanwezig om de benodigde uitleg te geven.

Zeeschildpad Ernie weer aangekomen

Bijna iedereen zou teleurgesteld als de weegschaal aangeeft dat je wéér bent aangekomen. Maar dit geldt niet voor onze zeeschildpad Ernie. Ernie is nog lang niet volgroeid, vandaar dat we hem elk jaar wegen en meten. Er zijn inmiddels 4 (!) mensen en een takel voor nodig om zeeschildpad Ernie uit het water te tillen. Onder toeziend oog van de dierenarts wordt naast de meting van gewicht en lengte ook wat bloed afgenomen. Twaalf jaar geleden bij zijn komst naar SEA LIFE woog schildpad Ernie 35 kilo. Hij weegt nu 126 kilo. Ook heeft hij inmiddels een lengte van 160cm. Zijn dieet bestaat o.a. uit inktvis, broccoli en sla. De zeeschildpad is afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maakt deel uit van een speciaal kweekprogramma. “Mocht Ernie te groot worden voor onze tunnel zal er gekeken worden naar een alternatief SEA LIFE centre zodat hij zich heerlijk kan blijven bewegen en alle ruimte krijgt die hij nodig heeft” aldus Sander – dierenverzorger bij SEA LIFE. Een zeeschildpad als deze kan wel 200 kg gaan wegen.