Vis fantasie

SEA LIFE Scheveningen heeft haar haar eerste virtuele aquarium geopend: Vis Fantasie. Bezoekers kunnen hun eigen vis inkleuren en de vis tot leven laten komen in een levensecht aquarium. In het prachtige, kleurrijke virtuele aquarium (met de afmeting van 1,5 bij 4 meter) kunnen de bezoekers maar liefst 5 soorten vissen laten zwemmen. Het Vis Fantasie aquarium is geschikt voor elke leeftijd en de gehele dag open.

Schildpad crèche: nog te zien t/m 9 januari 2018

Ontdek bij SEA LIFE Scheveningen meer over zoetwaterschildpadden en hun spannende familieleden. Bewonder het uiterlijk en de unieke manier van leven van deze gepantserde dieren. Leer meer over de bescherming van schildpadden en hoe u kunt helpen! Schildpadden zijn een bijzonder fenomeen, omdat ze al 200 miljoen jaar op onze aarde leven.

…ook regenboogkleuren in SEA LIFE

SEA LIFE Scheveningen is weer een stukje kleurrijker geworden. Naast vissen zijn er nu ook prachtige kikkers te bewonderen. En geen saaie bruine of groene kikkers … maar geel, rood en blauw en ze kunnen nog fluiten ook! De officiële benaming van de 2 soorten zijn: Dendrobates leucomelas en Epipedobates tricolour. Het zijn gifkikkers die oorspronkelijk voorkomen in de oerwouden in Midden en Zuid Amerika. Helaas wordt hun voortbestaan bedreigd door het kappen van de bomen in het regenwoud. De felle kleuren zijn ter afschrikking van hun jagers en de gifstoffen op hun lijf is ter verdediging. De kikkertjes hebben geen zwemvliezen tussen de tenen en de vrouwtjes zijn vaak net iets groter dan de mannetjes. In SEA LIFE zullen ze gevoerd worden met zelfgekweekte fruitvliegjes.

LEGOLAND® Discovery Centre komt definitief en exclusief naar Den Haag-Scheveningen

3 augustus 2017 – De voorbereidingen voor de bouw van LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen op de boulevard zullen eind 2017 beginnen. Deze unieke en overdekte attractie, gebaseerd op het populaire LEGO steentje, wordt bijna 3,000m² groot en zal een publiekstrekker worden voor families met jonge kinderen. Speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar biedt LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen kinderen met hun vriendjes en familie 2 tot 3 uur zeer interactief en leerzaam plezier! Verschillende LEGO speelplaatsen, interactieve ritjes, bouwlessen van een meesterbouwer, speciale ruimtes voor verjaardagen en feestjes, een 4D bioscoop en natuurlijk het populaire MINILAND welke je in iedere LEGOLAND Discovery Centre en LEGOLAND parken tegenkomt. Uniek voor iedere attractie laat MINILAND de iconische gebouwen van iedere specifieke locatie zien.

Geboorte zwartpuntrifhaaitjes

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat er bij SEA LIFE een zwartpuntrifhaaitje is geboren. Afgelopen vrijdag was het dan zover ……. haaitjes zagen het levenslicht. De dracht van deze haai kan variëren tussen de 6 a 16 maanden dus het was moeilijk in te schatten wanneer de moeder ging bevallen. Nu stonden de dierenverzorgers erbij en ze hebben het zelfs kunnen filmen. Deze haaiensoort is levendbarend dus de haaitjes kunnen al meteen zwemmen na geboorte. Maar de moeder kijkt na de geboorte niet meer om naar de kleintjes en de kans bestaat dat ze worden opgegeten. Vandaar dat de kleintjes meteen apart worden gehouden.De baby’s zijn ongeveer 35cm groot en zullen gevoerd worden met inktvis, mosselen en garnaaltjes.
Bekijk hier filmpje van de geboorte >

Herfstvakantie activiteiten in SEA LIFE

Tijdens de herfstvakantie zijn er, naast de leuke voersessies, ook extra kinderactiviteiten bij SEA LIFE Scheveningen. Van 14 – 29 oktober kun je alles te weten komen over onze voedselketen: Wie eet wat en waarom ? Wat eet de haai en wat eet een schildpad? Eten ze elkaar? Leer wat de verschillende dieren in zee eten en hoe ze allemaal verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van bepaalde vissoorten. Ook kunnen de kinderen een pompoenquiz maken om alvast in de Halloween sfeer te komen. Uit alle goede oplossingen zal er een winnaar getrokken worden die een leuke prijs wint. En heb je het nieuwe Vis Fantasie aquarium al geprobeerd? Breng je eigen vis tot leven in het mooie, virtuele aquarium. SEA LIFE is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en in de herfstvakantie open tot en met 19.00 uur (entree sluit om 18.00 uur).