Koop Tickets
Attraction location map

Kinderen helpen dierenverzorgers in SEA LIFE

Vanaf vandaag (20 juni) mogen kinderen de dierenverzorgers bij SEA LIFE helpen op de woensdagmiddag. Bij de kassa zal er een kind worden geselecteerd en dit 5-10 jarige meisje of jongen krijgt een heus dierenverzorger shirt aan en mag voor 15 a 20 minuten ervaren hoe het is een dierenverzorger te zijn. Allereerst krijgen ze kijkje achter de schermen en gaan ze mee het voer klaarmaken voor zeeschildpad Ernie. Deze lunch bestaat uit broccoli, sla, kool en andijvie & ook eventueel vis. Daarna mogen ze bovenaan de tunnel, gevuld met 180.000 liter water met een tang de schildpad zelf voeren. Maar ook haaien, roggen en andere tropische vissen zwemmen er rond. “Wellicht enthousiasmeren we zo de jeugd voor ons prachtige vak“ aldus Sander Griepsma, al jarenlang dierenverzorger bij SEA LIFE Scheveningen. Uiteraard bestaat het vak niet alleen uit het eten geven van de dieren, het leukste gedeelte, maar ook bijvoorbeeld water testen en het verblijf van de otters schoonmaken en dat is niet altijd een pretje. Vandaar dat de assistent dierenverzorgertjes dát niet hoeven doen. Vanaf woensdag 20 juni zal er elke woensdagmiddag een bezoekertje worden uitgekozen.

Nieuw: Virtual Reality

Neem plaats in de duikkooi, zet een heuse ouderwetse duikhelm op en begin een virtueel onderwateravontuur. Zittend op een stoel, wordt het een duik met 360 graden zicht en mooie en ook spannende geluidseffecten. Onderweg kom je kwallen tegen, haaien, murenes, prachtige koralen en nog veel meer mooie dieren. De duik duurt 3 minuten. Ook is er een kinderversie waarbij de kinderen een schat vol munten zullen zien op de bodem van de zee. Deze nieuwe attractie zal gedurende de dag geopend zijn en uiteraard is er een medewerker aanwezig om de benodigde uitleg te geven.

NIEUW! Onze hypermoderne I-sandbox

Een interactieve, 3d zandbak met een educatief tintje waar de kinderen uren mee kunnen spelen. Een zandbak waar het zand tot leven komt en nieuwe rivieren en bergen ontstaan door jouw aanraking. Kom je ook iets moois bouwen?

Herfstvakantie activiteiten in SEA LIFE Scheveningen

Tijdens deze herfstvakantie zijn er, naast de leuke voersessies, ook extra kinderactiviteiten bij SEA LIFE Scheveningen. Van 12 t/m 27 oktober zijn er de “Play Doh Haaienweken in SEA LIFE! Volg een haaienles en kom veel te weten over deze mooie dieren – die eigenlijk helemaal niet zo gevaarlijk zijn als dat mensen denken. Wist je dat je meer kans hebt te sneuvelen door een vallende kokosnoot uit een boom dan door een haaienbeet? En wist je dat er 11 soorten haaien in onze eigen Noordzee wonen? Kom een haai kleien bij onze “Play Doh klei bar” of leer hoe je een octopus van klei maakt. Je mag zelf kiezen uiteraard. En misschien ontmoet je onze mascotte “Sharky” wel en kan je met hem op de foto. Aan het einde van de route kan je zelf ook nog een duik nemen in de diepzee in het VR duikstation….. SEA LIFE is dagelijks geopend van af 10.00 uur tot 19.00 uur en de entree sluit een uur eerder.

SEA LIFE genomineerd voor leukste uitje

SEA LIFE is genomineerd voor het leukste uitje in Zuid-Holland bij de ANWB verkiezing voor leukste uitje van Nederland en provincie. Wilt u stemmen op SEA LIFE? Dat kan via onderstaande knop. Stemmen kan tot 22 november 2019. Alvast bedankt voor uw stem!
Klik hier om te stemmen >