Bescherm onze zeeën

Loggerhead turtle

Het SEA LIFE netwerk laat niet alleen miljoenen mensen zien hoe prachtig de wereld van de zeeën en oceanen is, maar speelt ook een belangrijke rol in het beschermen van deze wateren en hun bewoners voor de toekomst. SEA LIFE zorgt ervoor dat natuurbehoud in stand wordt gehouden door mensen er meer bewust van te maken en levert regelmatig een directe bijdrage aan het behouden van de natuur en van het welzijn van de zeedieren. In de afgelopen jaren is er een speciaal plan opgesteld om deze activiteiten mogelijk te maken en verder te ontwikkelen. Dit plan wordt SAVE OUR SEAS (RED ONZE ZEEËN) genoemd - afgekort tot S.O.S.


Beach Clean Up 20 maart 2016

Beach clean up

Op zondag 20 maart 2016 organiseert Hart Beach Quicksilver Surfschool in samenwerking met Sea Life Scheveningen de Beach Clean Up 2016!

In onze oceanen en zeeën drijft onnodig steeds meer plastic afval. Zonde toch? Dat vinden wij ook! Om deze reden organiseren wij ieder jaar de Beach Clean Up. Vorig jaar haalden wij 143 kilo van het strand af en was de Beach Clean Up een geslaagde dag. Ook dit jaar willen we weer zoveel mogelijk afval van het strand halen, kom jij ons helpen?

Tijdens de Beach Clean Up maken alle deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder vrijkaartjes voor Sea Life.

Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Kan je niet aanwezig zijn? Kijk goed om je heen, waar je ook bent, en raap een stuk zwervend afval op.

Datum : Zondag 20 maart 2016
Tijd : 10:30 uur – 15:00 uur
Locatie : Hart Beach Surfschool, strandweg 3b, Scheveningen
website : http://hartbeach.nl/evenement/beach-clean-up/


Landelijke Opschoondag - Strandschoonmaak 2015

Supporter van schoon

Op zaterdag 28 maart 2015 doet SEA LIFE Scheveningen als Supporter van Schoon mee aan de landelijke opschoondag.

Bezoekers en medewerkers van SEA LIFE Scheveningen gaan op het strand in de buurt van SEA LIFE zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Het doel van de strandschoonmaak is om de bewustwording van de afvalproblemen rondom de stranden te verspreiden en ervoor te zorgen dat afval niet in zee belandt. Zwerfafval heeft grote gevolgen voor dieren, plastic zakken kunnen bijvoorbeeld door schildpadden voor kwallen worden aangezien. Als zij een plastic zak opeten, kunnen zij daarin stikken.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het bereiken van een schone kust? Doe dan mee en meld je op
28 maart bij de ingang van SEA LIFE. Hier kun je handschoenen en een afvalzak ophalen om daarna het strand op te gaan. Tegen inlevering van een volle afvalzak bij de entree van SEA LIFE ontvangt u
50% korting op de entreeprijs voor maximaal 2 personen.

Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. (www.supportervanschoon.nl)

Datum : Zaterdag 28 maart 2015
Tijd : Tussen 10:00 uur - 17:00 uur
Locatie : SEA LIFE Scheveningen


Wereldvismigratiedag 24-05-2014

Vismigratiegemaalschoute

Afgelopen zaterdag heeft wereldwijd de vismigratiedag plaatsgevonden. Op deze dag hebben Delfland en Sea Life de handen ineen geslagen om te laten zien wat er allemaal nodig is om vissen vrij te laten zwemmen.

Vissen trekken van nature van de ene plaats naar de andere. Dat doen ze omdat op een andere plaats meer voedsel is, ze zich beter kunnen voortplanten of om te overwinteren. Stuwen, gemalen en sluizen zijn bij deze trek vaak een onneembare barrière. In Nederland zijn daarom gemalen aangepast, zodat onder andere de paling toch zijn weg kan vervolgen naar het zoete water en later als volwassen exemplaar terug kan naar de zee.

Zowel bij gemaal Schoute als bij Sea Life werden aquaria getoond met onder andere babypaling en driedoornige stekelbaarsjes.
Maar… ook deze dieren verdienen een vrije doortocht naar het zoete water. Daarom hebben aan het einde van de dag bij gemaal Schoute medewerkers van Delfland en Sea Life samen met heel wat kinderen deze vissen weer vrij laten zwemmen.

Fotograaf: Ronald Fleurbaaij


Wereldvismigratiedag 24-05-2014

Delfland

Op zaterdag 24 mei 2014 vindt wereldwijd de vismigratiedag plaats. Op lokaal niveau worden onder de paraplu van de World Fish Migration Day hiervoor evenementen georganiseerd. Het Hoogheemraadschaap van Delfland en Sea Life Scheveningen organiseren deze dag samen activiteiten om het thema vismigratie onder de aandacht te brengen.

Vissen trekken van nature van de ene plaats naar de andere. Dat doen ze omdat op een andere plaats meer voedsel is, ze zich beter kunnen voortplanten of om te overwinteren. Stuwen, gemalen en sluizen zijn bij deze trek vaak een onneembare barrière.
Eén van de vissen die het bijzonder moeilijk heeft is de paling. Jonge paling legt een lange weg af van hun geboorteplaats in de Sargassozee bij Mexico naar de Europese zoete wateren om op groeien.
In Nederland zijn daarom gemalen aangepast, zodat onder andere de paling toch zijn weg kan vervolgen naar het zoete water en later als volwassen exemplaar terug kan naar de zee.

Ook fijn voor u
Hoe meer verschillende soorten planten en dieren er in het water leven, des te schoner het water vaak is. Ook daarom is het belangrijk om de waternatuur te stimuleren. De leefomgeving wordt daarmee niet alleen prettiger voor plant en dier, maar ook voor u.

Activiteiten
Op 24 mei vinden de volgende activiteiten plaats. Bij het gemaal Schoute in Den Haag wordt er uitleg gegeven over de werking van het gemaal, ook wordt uitgelegd welke obstakels vissen tegenkomen op hun tocht en kunt u bekijken hoe het gemaal is aangepast voor vissen.

Bij Sea Life Scheveningen worden er gedurende de dag lessen gegeven over vismigratie. Daarnaast is het Hoogheemraadschap aanwezig om uitleg te geven over hoe zij hun gemalen visvriendelijk hebben gemaakt. Ook wordt de documentaire ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ in de filmzaal gedraaid. Deze documentaire, gemaakt door Leontine van der Stadt (Kunst & Wunderkammer), gaat over de problemen die vissen in onze tijd ondervinden tijdens hun trektocht. Ook leert u de mensen en organisaties kennen die zich volledig inzetten om vissen weer vrij te laten zwemmen.

Help mee!
Om mensen een beeld te geven welke dieren er in onze rivieren leven en rondtrekken tussen zee, kanalen, rivieren, vaarten en sloten, kunt u op beide locaties aquaria bekijken met onder andere babypaling en driedoornige stekelbaarsjes. Ook deze dieren gunnen wij een vrije doortocht naar het zoete water. Daarom vragen we kinderen ons te helpen om deze vissen weer uit te zetten, om 16:00 uur bij gemaal Schoute. Dus kom langs en help mee!

Datum : Zaterdag 24 mei 2014
Tijd : 11:00 – 16:00 uur
Locaties : Sea Life Scheveningen, Strandweg 13, 2586 JK Den Haag
Gemaal Schoute, Houtrustweg ter hoogte van nr. 120, Den Haag
Voor meer informatie : http://www.worldfishmigrationday.com


Beach Clean Up 2014 groot succes!

beach clean up 2014

Ook dit jaar was de Beach Clean Up in Scheveningen weer een groot succes! Afgelopen zaterdag verzamelden meer dan 100 mensen zich bij Hart Beach Surfschool en zamelden zij in totaal 392,7 kilo afval in, verdeeld over 85 vuilniszakken!

De Haagse basisschool Het Volle Leven kwam met een grote delegatie van ouders en kinderen om te helpen met de schoonmaak, evenals veel inwoners van Scheveningen en omgeving. Met bijzondere items die op het strand werden gevonden konden de kinderen samen met Kust & Zee een afval-kunstwerk maken.

Surfrider Foundation Europe lanceerde dit jaar de 19e editie van Ocean Initiatives, die wereldwijd plaats heeft gevonden van 20 t/m 23 maart. Hart Beach Surfschool organiseerde deze dag in samenwerking met O’Neill, Kust & Zee, Sea Life Scheveningen én de Surfrider Foundation Holland.


Strandschoonmaak 22 maart 2014

Strandschoonmaak

Op zaterdag 22 maart 2014 organiseert Hart Beach Surfschool in samenwerking met O’Neill, Kust & Zee, Sea Life Scheveningen én de Surfrider Foundation Holland de Beach Clean Up 2014!

Surfrider Foundation Europe lanceert dit jaar de 19e editie van Ocean Initiatives, die wereldwijd plaatsvindt van 20 t/m 23 maart 2014. De Beach Clean Up maakt hier onderdeel van uit.

Het doel van de Beach Clean Up is om de bewustwording van de afvalproblemen rondom de stranden te verspreiden en om zoveel mogelijk zwerfafval in te zamelen. Hoe lang duurt het voordat een patatbakje is afgebroken? En wat kan je allemaal voor moois van strandafval maken? Na de Beach Clean Up kan je bij Kust & Zee terecht voor een spel en bouw je mee aan een kunstwerk van afval!

Tijdens de Beach Clean Up maken alle deelnemers kans op mooie prijzen in de Clean Beach Battle! Deelnemers met de grootste, zwaarste en meest milieubelastende hoeveelheid ingezameld afval zullen worden bekroond tot ´Kings of the Clean Beach´!

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het bereiken van een schone kust? Doe dan ook mee!

Datum : Zaterdag 22 maart 2014
Tijd : START om 12:00 uur
Locatie : Hart Beach Surfschool, strandweg 3b, Scheveningen
Aanmelden : http://www.hartbeach.nl/surfschool/agenda/


Conservation projects

Opvang & vrijlating Flip

Flip

Ontdek meer

Zeepaard kweekprogramma

seahorse - back from the brink

Ontdek meer >


Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Entree sluit om
17.00
Juli & Augustus
10- 20.00
Entree sluit om
19.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter