Ga naar de hoofdinhoud
Redden

Vrijlating Flip

Lees meer over de opvang en uitzetten van de aangespoelde schildpad Flip.

De reis van Flip

Schildpaddenopvang

Gevonden op het strand van Monster in Nederland, duizenden kilometers uit koers. Door samenwerking van twee SEA LIFE centers op twee verschillende continenten kon Flip weer terug keren naar huis en worden uitgezet in de Golf van Mexico.

Redden

Het uitzetten van schildpadden is niet zo makkelijk als men misschien denkt. SEA LIFE Scheveningen ging internationaal om Flip, een zeldzame Kemp's Ridley zeeschildpad, die in Monster was aangespoeld, weer uit te zetten. Flip komt oorspronkelijk voor in de Golf van Mexico, maar was van koers geraakt en is de hele Atlantische Oceaan overgezwommen om uiteindelijk uitgeput en verzwakt aan te spoelen aan de Hollandse kust. SEA LIFE Scheveningen heeft Flip opgevangen en weer verzorgd totdat ze beter was. Daarna is zij samen met een van onze medewerkers teruggevlogen naar Texas. Samen met het team SEA LIFE Grapevine en de Animal Rehabilitation Keep (ARK) is Flip daar weer uitgezet in de natuur.

Wist u dat?!

De Kemps schildpad behoort tot de meest zeldzame en bedreigde diersoorten. Het 20 mijl lange strand van Rancho Nuevo is de plek waar Kemps schildpadden massaal eieren leggen. Dit wordt een 'arriba' genoemd. Deze nesten worden beschermd door gewapende veiligheidsagenten.