Nieuws

Vaderdag actie 18 & 19 juni 2016

Vaderdag

Speciaal voor Vaderdag heeft SEA LIFE in het weekend van 18 en 19 juni een speciale aanbieding. Koop online een kinderkaartje (t.w.v. € 12,75) en 1 vader of opa mag gratis mee! Bestel nu je kaartjes: http://bit.ly/24lMC9A

Voorwaarden:
- Aanbieding alleen geldig in het weekend van 18 & 19 juni 2016.
- Deze aanbieding is alleen online te verkrijgen en niet aan de kassa van SEA LIFE
- Aanbieding niet geldig i.c.m. andere acties en/of aanbiedingen.
- Maximaal 1 vader/opa gratis bij een online kinderkaartje van € 12,75


2e Humboldt pinguïn uit ei gekropen bij SEA LIFE!

2 kuikens

Op woensdagmiddag 4 mei is er een tweede pinguïnkuiken uit het ei gekropen. Het is het tweede kuiken van moeder Janneke en vader Jip.

Het kuiken woog bij de geboorte slechts 85 gram (15 gram minder dan het broertje/zusje) maar is in de eerste 2 dagen gelukkig al 28 gram aangekomen. De ouders zullen nu twee kleintjes moeten voeden dus krijgen ze zelf extra eten.

De pinguïnbaby’s zijn nog niet te zien voor het publiek, ze komen pas na ongeveer 2 maanden uit hun nest om naar buiten te gaan.


Pinguïn geboren!

Pinguin kuiken

Na ruim 30 dagen is het dan zover – een Humboldt pinguïnkuiken is uit het ei gekropen. De gelukkige ouders zijn de 8 jarige pinguïn Janneke en vader Jip.Het is het allereerste kuiken dat we in SEA LIFE Scheveningen mogen verwelkomen.

Beide pinguïns hadden trouw de wacht gehouden bij de eieren en kwamen eigenlijk alleen naar buiten om wat te eten, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.

Het kuiken is bij de geboorte, net als bij baby´s, meteen gewogen en gecontroleerd. Het weegt nu 113 gram. De pinguïnouders krijgen 3x per dag te eten om zo hun kleintje te kunnen voeden. Er zijn in totaal 4 eieren gelegd door 2 pinguïnkoppels dus we hopen op nog meer baby’s deze maand.

De pinguïnbaby is nog niet te zien voor publiek, ze komen pas na 2 maanden uit hun nest om naar buiten te gaan. Wel komt er een webcam in de nestbox, zodat de baby te zien is op groot scherm.


Vreemde schoonmaak

Duiker in tunnel

De zeeschildpad keek even gek op … wat zwemt daar nou ??!!
Afgelopen vrijdag is de tropische onderwatertunnel door een duiker schoongemaakt.

Door ophoping van vuil en etensresten van de dieren kunnen op de bodem in de loop van tijd schadelijke stoffen als nitriet, nitraat en ammoniak ontstaan. De tunnel bevat 180.000 liter water en er zwemmen haaien, roggen en schildpad. Vandaar dat de bodem van het aquarium geheveld wordt door de duiker.

Door regelmatig te “stofzuigen” blijft het aquarium mooi schoon en is de kans op schadelijke stoffen (en ziektes) minder.


Pinguïn legt eerste ei

Pinguin op ei

Alsof het zo had moeten zijn- vlak voor de paasdagen is in SEA LIFE Scheveningen het eerste ei gelegd. De 8 jarige Humboldt pinguïn Janneke is de gelukkige moeder en pinguïn Jip is de vader.

De pinguïns zijn afgelopen tijd druk in de weer geweest met het bouwen van een nest dus we hadden hoge verwachtingen, aldus dierenverzorger Mark Stap. Het pinguïnei zal hoogstwaarschijnlijk over 30 a 40 dagen uitkomen. Het zou het eerste kuiken zijn wat we mogen verwelkomen bij SEA LIFE Scheveningen.

Het ei ligt in één van de nestboxen en is nog niet zichtbaar voor het publiek. Wel zullen we een camera plaatsen in de hoop de geboorte te kunnen filmen.

Spannende tijden dus, want het zou net als in de natuur ook een leeg ei kunnen zijn. Het is sowieso een goed teken dat de pinguïns zich voort willen planten, want dat is immers het bewijs dat ze zich goed voelen in het verblijf wat vorig jaar april voor hen werd gebouwd. Papa en mama pinguïn zullen samen het ei bewaken.

Webcam pinguin

De eerste foto met de webcam in het nest - vader Jip rechts en Janneke (links) zit op het ei.
Deze webcam hangt in de nestbox in de hoop dat we straks de geboorte live kunnen volgen.


Beach Clean Up 20 maart 2016

Beach clean up

Op zondag 20 maart 2016 organiseert Hart Beach Quicksilver Surfschool in samenwerking met SEA LIFE Scheveningen de Beach Clean Up 2016!

In onze oceanen en zeeën drijft onnodig steeds meer plastic afval. Zonde toch? Dat vinden wij ook! Om deze reden organiseren wij ieder jaar de Beach Clean Up. Vorig jaar haalden wij 143 kilo van het strand af en was de Beach Clean Up een geslaagde dag. Ook dit jaar willen we weer zoveel mogelijk afval van het strand halen, kom jij ons helpen?

Tijdens de Beach Clean Up maken alle deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder vrijkaartjes voor Sea Life.

Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Kan je niet aanwezig zijn? Kijk goed om je heen, waar je ook bent, en raap een stuk zwervend afval op.

Datum : Zondag 20 maart 2016
Tijd : 10:30 uur – 15:00 uur
Locatie : Hart Beach Surfschool, strandweg 3b, Scheveningen
website : http://hartbeach.nl/evenement/beach-clean-up/


Pier Plezier – het nieuwste uitje in Scheveningen

Pierplezier ned

Speel 18 holes piraten Glowgolf, daarna lekker op de Pier poffertjes of pannenkoeken eten en afsluitend een bezoek aan de onderwaterwereld bij SEA LIFE. Bij deze exclusieve aanbieding voor basisscholen, BSO’s en kinderverenigingen betaalt u voor dit complete uitje maar € 14,- p.p. (i.p.v. € 21,75)

Voorwaarden:
- Leeftijd tot 12 jaar, minimaal 12 kinderen per groep
- Begeleiding verplicht
- Alleen te reserveren via Glowgolf (telefoonnummer 070-3589387)
- Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en n.v.t. op kinderfeestjes
- Arrangement ook mogelijk zonder pannenkoek/poffertjes, de prijs is dan € 10,- p.p.
- Aanbieding is geldig t/m 1 juli 2017


Geslaagde blind date voor pinguïn Tommy

Tommy date

Anderhalve week heeft Belgische pinguïn Tommy er op moeten wachten… de date met de 3 andere pinguïns in SEA LIFE Scheveningen. Dankzij Relatieplanet.nl zijn de pinguïns bij elkaar gebracht.

Ietwat schuchter liep hij zijn nieuwe verblijf in. Dierenverzorger Mark Stap had een speciale vismaaltijd gemaakt welke netjes werd geserveerd. Romantische muziek klonk door de geluidsinstallatie.
Daarna werd er door de pinguïns een stukje gewandeld in en om het verblijf. Of er sprake is van een echte match moet nog blijken maar zo te zien accepteren de jonge pinguïns de komst van de knappe nieuweling. Binnen enkele weken zal het geslacht van de andere drie pinguïns bekend zijn en ook dat zal meer duidelijkheid geven voor Tommy.

En het mannetje Winny, die naar SEA LIFE Blankenberge op date ging bij het vrouwtje Presciosa, had naar verluidt ook een geslaagde dag. We hopen dat zijn kinderwens in vervulling zal gaan.


Sea Life Scheveningen biedt mogelijke match voor Belgische pinguïn

Winny

Naar aanleiding van een advertentie op relatieplanet.be biedt Sea Life Scheveningen de Belgische Tommy een nieuw verblijf aan om zodoende een vrouwtje te zoeken.
Ook hebben wij een mannetjespinguïn Winny, die graag gekoppeld wil worden aan Presciosa, het vrouwtje uit Sea Life Blankenberge.
Winny zelf is een jong mannetje zonder vaste partner. Hij heeft inmiddels een profiel laten aanmaken , ditmaal op relatieplanet.nl.: www.relatieplanet.nl/sealifescheveningen/
Naast de mogelijke match van Winny en Presciosa, zou Tommy wel eens in Nederland kunnen slagen. Er zijn namelijk 3 andere jonge Humboldt pinguïns in ons verblijf (waarvan het geslacht nog bepaald moet worden) maar de kans is dus best groot dat daar een vrouwtjespinguïn bij zal zitten, aldus Mark Stap, dierenverzorger in Scheveningen.

Humboldt pinguïns zijn monogaam en kiezen een partner voor het leven. Als de pinguïns 2 a 3 jaar zijn, zijn ze geslachtsrijp en kunnen ze voor nageslacht gaan zorgen.
Dus een goede match zou zeer welkom zijn, vandaar dat de hulp is ingeschakeld van Relatieplanet.


Wow! Wat een klauw!

Wow wat een klauw

Vanaf februari 2016 is er een gloednieuwe tentoonstelling in SEA LIFE Scheveningen. Wow! Wat een klauw! Naast spinkrabben zullen er nog meer spannende dieren met klauwen te zien zijn.


Fiets mee voor kerstverlichting & voor het goede doel

Fietsende haai

Bij SEA LIFE Helsinki zorgt de sidderaal met zijn elektrische schokken voor de kerstverlichting, in Scheveningen kunt u de verlichting laten branden door op de pedalen te stappen. SEA LIFE probeert zo groen mogelijk te denken dus u kunt de kerstboomverlichting laten branden door energie op te wekken met fietsen.

Nog een leuke bijkomstigheid…voor elke 100 kilometer die gefietst wordt, geeft SEA LIFE 2 vrijkaarten aan de zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Zij kunnen dan na hun verblijf in het ziekenhuis een keertje op bezoek komen.

De fietsen zullen van 21 december 2015 tot en met 3 januari 2016 in SEA LIFE aanwezig zijn.


Taart voor jarige otter Max!

Max jarig

Onze Aziatische kleinklauw otter Max is vandaag (17-11) 6 jaar geworden en dat wordt gevierd met een speciale taart, vol kreeftjes, pinda’s en forel. Dierenverzorger Mark komt de taart geven en otter Skittle (links) begint alvast het papier te scheuren terwijl jarige Max nog even toekijkt.


Opening badkamer JKZ

MMW

Inmiddels is de badkamer in het Juliana Kinderziekenhuis afgerond een heeft de opening plaatsgevonden.
(foto: studio Oostrum)

Omroep West heeft leuke opnames gemaakt : http://bit.ly/1RLKZLS


Sea Life Scheveningen helpt Juliana Kinderziekenhuis

MMW

Merlin´s Magic Wand (Merlin´s toverstokje) is de goede doelen organisatie van Merlin Entertainments, de moedermaatschapij van Sea Life Scheveningen.

Deze stichting geeft langdurig zieke of gehandicapte kinderen een geweldig dagje uit in een van de 105 attracties wereldwijd. Vorig jaar hebben meer dan 64.000 kinderen hier gebruik van kunnen maken.

“Voor sommige kinderen is het echter vanwege hun ziekte niet mogelijk om ergens naar toe te gaan dus proberen wij een stukje magie naar hen toe te brengen”

We gaan een badkamer in het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis omtoveren van steriel wit naar een prachtige onderwaterwereld in de hoop dat kinderen zich even in een andere wereld wanen in plaats van in het ziekenhuis.

De werkzaamheden zijn begonnen en de opening zal plaats vinden op maandag 12 oktober. Op onze Facebook pagina zijn de ontwikkelingen te volgen.

Voor meer informatie over Merlin´s Magic Wand: www.merlinsmagicwand.org


SEA LIFE Scheveningen erkend leerbedrijf

Keurmerk erkend leerbedrijf

Per 1 augustus zijn de verschillende keurmerken voor stages in het bedrijfsleven verenigd in SBB (samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven). Het beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de best gekwalificeerde vakmensen. Ook SEA LIFE Scheveningen is met trots een erkend leerbedrijf.


4 jonge pinguïns naar SEA LIFE

Nieuwe pinguins augustus

SEA LIFE Scheveningen is woensdag 19 augustus verblijd met 4 nieuwe, jonge Humboldt pinguïns.
Het pinguïnverblijf wat in april j.l. geopend is, biedt ruimte aan meer pinguïns dus we zijn zeer blij dat er pinguïns bij zijn gekomen aldus Boet Hensen, manager van Sea Life.

De 4 nieuwkomers zijn afkomstig uit een dierentuin in Engeland en drie daarvan zijn nog zeer jong – enkele maanden oud. Hun geslacht is nu nog niet bekend maar daar hopen we zo snel mogelijk achter te komen. Na 3 jaar zullen deze jonkies geslachtsrijp zijn en eieren gaan leggen.

Het soort Humboldt pinguïns komt oorspronkelijk voor in Chili en Peru. De volwassen pinguïns wegen tussen de 4 en 6 kilo en worden gevoed met sprot en haring, makreel en soms sardientjes.Ook de jonkies zullen twee keer per dag gevoerd worden.


Pinguïns in de rui

pinguins in rui

Onze pinguïns zijn/waren in de rui. Ze zien er nu weer mooi zwart-wit uit.


Pinguïnverblijf officieel geopend

Opening pinguins

Afgelopen donderdag 2 april is ons pinguïnverblijf officieel geopend en zijn de 6 Humboldt pinguïns welkom worden geheten door wethouder Karsten Klein. Met het aanzetten van de waterval en het voeren van de eerste vis aan de pinguïns is het verblijf geopend.

De pinguïns zijn zorgvuldig geselecteerd uit andere kolonies van andere dierentuinen en Sea Life centres. Er zijn 2 koppeltjes ( Locke & Kiki en Jip & Janneke) en twee broertjes (Alfred & Luna). Qua leeftijd variëren ze tussen de 5 en 14 jaar. Later in het jaar zullen er nog meer pinguïns bij komen.

Hoofd dierenverzorging Marjolein Kemna heeft voor de komst een speciale pinguïntraining gehad een zal grotendeels de verzorging op haar nemen maar ook de andere dierenverzorgers in Scheveningen trainen.

De pinguïns worden 2x per dag gevoerd met sprot om 11.30 en 15.00 uur.


Landelijke Opschoondag - Strandschoonmaak 2015

Supporter van schoon

Op zaterdag 28 maart 2015 doet SEA LIFE Scheveningen als Supporter van Schoon mee aan de landelijke opschoondag.

Bezoekers en medewerkers van SEA LIFE Scheveningen gaan op het strand in de buurt van SEA LIFE zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Het doel van de strandschoonmaak is om de bewustwording van de afvalproblemen rondom de stranden te verspreiden en ervoor te zorgen dat afval niet in zee belandt. Zwerfafval heeft grote gevolgen voor dieren, plastic zakken kunnen bijvoorbeeld door schildpadden voor kwallen worden aangezien. Als zij een plastic zak opeten, kunnen zij daarin stikken.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het bereiken van een schone kust? Doe dan mee en meld je op
28 maart bij de ingang van SEA LIFE. Hier kun je handschoenen en een afvalzak ophalen om daarna het strand op te gaan. Tegen inlevering van een volle afvalzak bij de entree van SEA LIFE ontvangt u
50% korting op de entreeprijs voor maximaal 2 personen.

Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. (www.supportervanschoon.nl)

Datum : Zaterdag 28 maart 2015
Tijd : Tussen 10:00 uur - 17:00 uur
Locatie : SEA LIFE Scheveningen


Pinguïntraining voor dierenverzorgers

Pinguintraining

De bouw van het gloednieuwe pinguïnverblijf is in volle gang, maar niet alleen het verblijf moet gereed worden gemaakt, ook de dierenverzorgers van Sea Life moeten klaar worden gestoomd voor de komst van deze gevleugelde dieren.

Marjolein Kemna en Mark Stap zijn samen afgereisd naar een Sea Life vestiging in Engeland, waar ze een heuse pinguïntraining hebben gevolgd. Een week lang zijn ze aan de slag gegaan en zijn zo alles te weten gekomen over het gedrag, de voeding, verrijking, het broeden en het schoonmaken.

Een enorm leerzame week, aldus Marjolein, wij gaan straks weer de andere dierenverzorgers in Scheveningen trainen zodat iedereen klaar is voor hun komst. “Elke pinguïn heeft zijn eigen karakter en dat maakt de verzorging ervan ook erg leuk en afwisselend”.

Het 150m2 nieuwe verblijf in Scheveningen zal vanaf april ruimte bieden aan totaal 6 pinguïns en later in het jaar zullen er nog meer pinguïns bijkomen.


Sea Life Scheveningen krijgt pinguïns

Pinguins

Gisteren (10 februari) is de eerste paal in de grond gezet voor de bouw van een prachtig nieuw pinguïnverblijf in Sea Life Scheveningen.

Een stuk van het terras tussen Sea Life en het naastgelegen restaurant Binky Beer zal worden verbouwd tot een natuurgetrouw buitenverblijf met waterpartij, rotsen, watervallen, broedplaatsen en een onderwatergedeelte. Het 150m2 verblijf voldoet aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese dierentuincommissies en de opening is begin april gepland.

Humboldt pinguïns komen voor in Chili en Peru, hebben een zwart en wit verenkleed en wegen tussen de 4 en 6 kilo. Onze dieren worden zorgvuldig geselecteerd uit bestaande kolonies van andere dierentuinen en Sea Life centres en komen, zoals de meeste bewoners van Sea life, niet uit het wild.


Baby's zwartpuntrifhaai geboren

sharkbaby

Zojuist zijn er 3 baby's geboren in Sea Life Scheveningen, alle 3 mannetjes. De bevalling vond plaats in anderhalf uur. De baby's zijn gescheiden van de moeder en zwemmen nu rond in de onderwatertunnel in een speciale kooi zodat ze rustig kunnen wennen.


Sea Life supporter van Schoon

NL schoon

Scheveningen, 19 januari 2015 – Vandaag tekende Sea Life Scheveningen een overeenkomst die ze Supporter van Schoon maakt. Daarmee sluit Sea Life aan bij de landelijke beweging van inmiddels ruim 150.000 individuen, buurten, scholen, bedrijven en organisaties die als Supporter van Schoon bijdragen aan een leefomgeving zonder zwerfafval.

Boet Hensen, general manager van Sea Life, en Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon, tekenden vanochtend de overeenkomst die de samenwerking officieel maakt. De samenwerking past in de filosofie van Sea Life, omdat de attractie zich inzet voor het beschermen en schoonhouden van zeeën en oceanen.

Landelijke Opschoondag
We willen de bezoeker van onze attractie (nu als Supporter van Schoon) nog meer bewust maken van het belang om de zeeën schoon te houden. Bijvoorbeeld door kinderen in de meivakantie uit te nodigen in de Gamebus van NederlandSchoon. Daarin kunnen ze een educatieve afvalgame spelen. Sea Life neemt ook deel aan de Landelijke Opschoondag op 28 maart. Daarbij gaan medewerkers en bezoekers het strand rondom de onderwaterwereld opruimen.

Over Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een initiatief van NederlandSchoon. NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Om dat doel te bereiken voert de stichting campagnes tegen zwerfafval, doet onderzoek naar het belang van een schone leefomgeving, adviseert bedrijven bij het verwerken van afval en mobiliseert mensen om hun eigen leefomgeving schoon te houden.


Gaat Zwartpuntrifhaai binnenkort bevallen ?

blacktip

De zwartpuntrifhaai van Sea Life Scheveningen staat op punt van bevalling. Maar 1x eerder in 22 jaar is er een zwartpuntrifhaaitje geboren in Sea Life.

De dracht van deze haai kan variëren tussen de 6 a 16 maanden dus het is moeilijk in te schatten wanneer de moeder besluit te bevallen. Deze haaiensoort is levendbarend dus de haaitjes kunnen al meteen zwemmen na geboorte. De dierenverzorgers verwachten dat het niet lang meer zal duren.....ze zullen zelfs 's nachts de wacht gaan houden...


Baby zeepaardjes in SEA LIFE Scheveningen

Zeepaardbaby19112014

In SEA LIFE Scheveningen is vader zeepaard bevallen van vele kleine zeepaarden. Het gaat om de hippocampus erectus, een met uitsterven bedreigde diersoort. Lees snel verder....


Halloween voor de dieren

halloween otter

Otter Skittle kijkt naar haar pompoen gevuld met vis en vlees


Help mee met het tekenen van het grootste aquarium!

Tijdens de Herfstvakantie van 18 t/m 26 oktober 2014 zijn er extra activiteiten in SEA LIFE Scheveningen. Gedurende de dag vinden er Haaienlessen, VIP-tours en een Kwallenquiz plaats. Lees verder....


Vanaf 17 oktober: Street Art Festival in Scheveningen

street art

17 Oktober zal het allereerste Street Art Festival Den Haag aftrappen. Drie dagen lang zullen kunstenaars van over heel de wereld...Lees verder....


Bijzonder zeepaardje

albino

De jonge gestreepte zeepaardjes zijn al flink gegroeid en doen zich te goed aan artemia. Alle zeepaardjes zijn donker van kleur behalve het ene bijzondere zeepaardje in het midden. Lees verder....


Slimme oplossing voor probleem

schildpad slijpen

Pedro, een van onze geelbuikschildpadden, had last van een scherp puntje op de rand van zijn schild waardoor hij last had van schaafwondjes op de bovenkant van zijn kop. Lees verder...


Internationale otters bij Sea Life

otters

Sea Life Scheveningen beschikt sinds kort weer over otters. En wel een 5 jarige Duitse otter Max en een Engelse otter Skittle, een vrouwtjes van 2,5 jaar. Beide otters zijn geboren in een Sea Life vestiging en komen dus niet uit het wild. Lees verder....


Maak het strand schoon en krijg korting voor Sea Life Scheveningen

bag

Na een warme stranddag is het een rotzooi van jewelste op het Scheveningse strand: plastic, papiertjes, flesjes, etenswaren etc etc. Honderden kilo’s afval blijven achter als de mensenmassa weer naar huis is. Lees verder...


Leuke vakantie activiteiten

jelly scheveningen

Deze zomervakantie zijn er leuke vakantie activeiten. Lees verder...


Spongebob in Scheveningen op zaterdag 19 juli !

spongebob

Waterpret, dat is pas vet!
Nickelodeon organiseert op 19 juli een heus zomerevent. Op de Scheveningen boulevard, bij Sea Life Scheveningen, kun je terecht voor een onvergetelijke dag vol gafe en superleuke activiteiten!

Je ontmoet er SpongeBob, duikt weg voor rondvliegende watersponzen tijdens het waterspons trefbal spel en maakt kunstwerkjes met waterijs verf. Daarnaast leef je je helemaal uit op een heus SpongeBob springkussen en laat je een sleutelhanger maken van jezelf in een levensgrote zeepbel.

Mis het niet en kom op zaterdag 19 juli tussen 11.00 en 17.00 uur naar de Scheveningen boulevard bij
Sea Life! Deelname aan de buitenactiviteiten is gratis.


Gele (!) kreeft in Sea Life Scheveningen

yellow lobster

Door een prachtige vondst in Canada is Sea Life Scheveningen een hele bijzondere inwoner rijker… een gele kreeft. Normaal hebben kreeften een rode kleur, 1 op de 2 miljoen kreeften heeft een blauwe kleur en zelfs 1 op de 30 miljoen heeft een gele kleur. Dit kleurverschil wordt veroorzaakt door een zeldzame genetische mutatie. Holland Vis in Scheveningen hoorde van de gele kreeft en besloot meteen het dier aan te bieden aan Sea Life. In de natuur zal deze kreeft minder kans hebben om te overleven vanwege zijn afwijkende kleur. Het is fantastisch dat wij hem nu mogen laten zien aan het publiek, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. We geven hem de naam Luc, afgekort van “Lucky” want de pan loopt hij mis. Luc heeft drie weken in quarantaine gezeten en is getest op ziektes en parasieten en mag nu in het aquarium bij de andere vissen. Hij zal gevoed worden met mosselen en wijting.


Hockeystickvisjes voor het WK hockey

hockey fish

Sea Life Scheveningen heeft er 22 nieuwe bewoners bij. Ter ere van het WK hockey dat dit jaar plaats vindt in Den Haag van 31 mei tot en met 15 juni heeft Sea Life 22 hockeystickvisjes “opgesteld”.

De Latijnse naam voor deze visjes is Thayeria boehlkei maar in het Nederlands zijn het de hockeystickvisjes. De zwarte streep op hun lichaam heeft dezelfde vorm als een hockeystick.

Ze zwemmen horizontaal maar zodra ze stoppen met zwemmen, hangen ze vaak schuin (met de kop naar boven). Oorspronkelijk komen ze voor in Brazilië en Peru. Het aquarium is ook voorzien van goals en een originele grasmat.


Nieuw bij Sea Life: Moerasschildpadjes

turtle2

Vanaf Hemelvaartsdag zijn er 20 moerasschildpadjes te zien.. er zijn 4 soorten aanwezig:
roodwangschildpad
geelwangschildpad
geelbuikschildpad
zaagrugschildpad

Deze dieren zijn alleseters (vlees,vis, insecten, planten, groente) en komen oorspronkelijk uit Noord Amerika


Wereldvismigratiedag 24-05-2014

Delfland

Op zaterdag 24 mei 2014 vindt wereldwijd de vismigratiedag plaats. Op lokaal niveau worden onder de paraplu van de World Fish Migration Day hiervoor evenementen georganiseerd. Het Hoogheemraadschaap van Delfland en Sea Life Scheveningen organiseren deze dag samen activiteiten om het thema vismigratie onder de aandacht te brengen.

Vissen trekken van nature van de ene plaats naar de andere. Dat doen ze omdat op een andere plaats meer voedsel is, ze zich beter kunnen voortplanten of om te overwinteren. Stuwen, gemalen en sluizen zijn bij deze trek vaak een onneembare barrière.
Eén van de vissen die het bijzonder moeilijk heeft is de paling. Jonge paling legt een lange weg af van hun geboorteplaats in de Sargassozee bij Mexico naar de Europese zoete wateren om op groeien.
In Nederland zijn daarom gemalen aangepast, zodat onder andere de paling toch zijn weg kan vervolgen naar het zoete water en later als volwassen exemplaar terug kan naar de zee.

Ook fijn voor u
Hoe meer verschillende soorten planten en dieren er in het water leven, des te schoner het water vaak is. Ook daarom is het belangrijk om de waternatuur te stimuleren. De leefomgeving wordt daarmee niet alleen prettiger voor plant en dier, maar ook voor u. Of u nu vaart, fietst, skeelert of wandelt: op of langs het water zorgt een dergelijke oever voor een aangename beleving.

Activiteiten
Op 24 mei vinden de volgende activiteiten plaats. Bij het gemaal Schoute in Den Haag wordt er uitleg gegeven over de werking van het gemaal, ook wordt uitgelegd welke obstakels vissen tegenkomen op hun tocht en kunt u bekijken hoe het gemaal is aangepast voor vissen.

Bij Sea Life Scheveningen worden er gedurende de dag lessen gegeven over vismigratie. Daarnaast is het Hoogheemraadschap aanwezig om uitleg te geven over hoe zij hun gemalen visvriendelijk hebben gemaakt. Ook wordt de documentaire ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ in de filmzaal gedraaid. Deze documentaire, gemaakt door Leontine van der Stadt (Kunst & Wunderkammer), gaat over de problemen die vissen in onze tijd ondervinden tijdens hun trektocht. Ook leert u de mensen en organisaties kennen die zich volledig inzetten om vissen weer vrij te laten zwemmen.

Help mee!
Om mensen een beeld te geven welke dieren er in onze rivieren leven en rondtrekken tussen zee, kanalen, rivieren, vaarten en sloten, kunt u op beide locaties aquaria bekijken met onder andere babypaling en driedoornige stekelbaarsjes. Ook deze dieren gunnen wij een vrije doortocht naar het zoete water. Daarom vragen we kinderen ons te helpen om deze vissen weer uit te zetten, om 16:00 uur bij gemaal Schoute. Dus kom langs en help mee!

Datum : Zaterdag 24 mei 2014
Tijd : 11:00 – 16:00 uur
Locaties : Sea Life Scheveningen, Strandweg 13, 2586 JK Den Haag
Gemaal Schoute, Houtrustweg ter hoogte van nr. 120, Den Haag
Voor meer informatie : http://www.worldfishmigrationday.com


Schilpadles in de vakantie

Adoption turtle

Tijdens de vakantie zijn er leuke schildpadlessen te volgen: 12.30 en 13.30 uur. Leer nu alles over deze mooie dieren en zie hem zwemmen van dichtbij in de tropische tunnel.


Namen bekend van Zeedraakjes

close weedy

Uit alle inzendingen zijn de volgende namen gekozen voor de 4 zeedraakjes:
Kaida, Lucifer, Vonkie en Zwelgje

Iedereen bedankt voor de leuke suggesties.


Otterverblijf heeft nieuwe ramen

schevi otter

De otterdames Sien en Saar zijn getrakteerd op nieuwe ramen - zij kunnen nu beter naar buiten kijken en belangrijker nog .... de bezoeker kan beter de otters zien.


Kwallen check !

Sea Life Kwallenplaag

Dierenverzorger Marjolein checkt de kwallen uit de nieuwe tentoonstelling. De Ph waarde, temperatuur, en zoutgehalte van het water worden gemeten.

Lees meer op: http://bit.ly/1frkZpg


Sea Life bouwt nieuw aquarium: "Octopia"

octopia 2

Met een knipoog naar het SBS programma “Utopia” is er in Sea Life Scheveningen een nieuw octopusaquarium gebouwd: “Octopia”.
Emil, een van de deelnemers uit het programma, heeft in het verleden bij Sea Life gewerkt dus we vonden het leuk om dit te maken aldus dierenverzorger Sander.
De 7 maanden oude baby octopus is uit eigen kweek en heeft de naam Emil gekregen.
In het aquarium staat ook een loods, 2 koeien, kippen en uiteraard de bekende badkuip.
Of dit het ultieme aquarium is voor de octopus is niet bekend, maar hij zwemt er vrolijk rond, heeft geen ruzie met de andere bewoners (glasgarnalen) en niemand kan eruit gestemd worden.

Bij dit aquarium (en de overige aquaria) mag niet geflitst worden.


NIEUW VANAF 14 FEBRUARI 2014: KWALLENPLAAG

jelly scheveningen

Stap in de betoverende wereld van de kwallen en zie deze gracieuze dieren drijven door het water.

Meer informatie ook op onze FB pagina: https://www.facebook.com/sealifescheveningen

Lees hier alles over onze "kwallenplaag".

Sea Life Scheveningen opent de tentoonstelling “Kwallenplaag”


Zeesterren tentoonstelling afgelopen

seastars schevi

Op 22 januari 2014 was de zeesterren tentoonstelling voor het laatst te zien. De ruimte zal nu verbouwd worden en er zal een mooie nieuwe tentoonstelling komen.


Kreeft op leeftijd gedoneerd aan Sea Life

lobster scheveningen

Duncan, de 40 jarige kreeft is op vrijdag 30 augustus gedoneerd aan Sea Life. ATL Seafood uit IJmuiden vroeg of het dier hier mocht komen wonen. Hij was naar Nederland gehaald voor een fotoshoot en zou daarna in de horeca terecht komen. Om dit te voorkomen heeft ATL Seafood besloten de Canadese kreeft aan Sea Life te geven. De mooie kreeft weegt 6 kilo en zal na een week quarantaine in Sea Life te zien zijn .


Otters Sien en Saartje 4 jaar geworden!

Training otters

De otters Sien en Saartje zijn op 27 augustus jarig geweest en 4 jaar geworden.
En wie jarig is krijgt kado´s. De dames zijn in voorgaande jaren al verwend met een speeltoestel en een vistaart, dit jaar hebben ze een wellness kado gekregen, namelijk een bubbelbad.

Het bubbelbad is een leuk speels item in hun buitenverblijf. De 4 jarige ottertjes kunnen zo heerlijk spelen tussen trainingsessies door, ''ze zijn dol op water” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.
We verwachten dan ook dat ze er in en uit zullen springen.

Vanaf september krijgen de otterzusjes trouwens een extra voermoment zodat de dames hopelijk nog wat extra aankomen. Ze eten om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Normaal gesproken eet een otter dagelijks 20% van zijn lichaamsgewicht.


We horen graag uw mening

tripadvisor

Bent u op bezoek bij Sea Life Scheveningen geweest ? We zijn zeer benieuwd naar uw ervaring. Op tripadvisor kunt u uw ervaring met ons delen. Veel dank voor de moeite, uw mening is belangrijk voor ons:
http://bit.ly/19fCdAd


Otters verwend met ijsje

otterscheveningen

Otters Sien en Saartje werden vandaag getrakteerd op een ijsje. Geen gewoon ijsje maar eentje gevuld met mosselen en garnalen. Het is een welkome afwisseling met dit warme weer en bovendien moeten ze er iets meer moeite voor doen om zo hun eten te krijgen, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorger. Op de foto kijkt otter Sien geïnteresseerd naar de koude lekkernij.

De dames eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht en eten altijd met hun voorpootjes. Bij Sea Life krijgen ze 2x per dag te eten, maar niet elke dag een ijsje……..


Sea Life 20 jaar .....taart voor de dieren

turtle Ernie

Op maandag 3 juni bestaat Sea Life Scheveningen alweer 20 jaar. Om dit te vieren werden schildpad Ernie en de andere tropische vissen getrakteerd op een mooie vistaart. Deze ijstaart bestaat uit garnalen, broccoli, mosselen en spiering.

In het weekend van 8 en 9 juni zullen ook de andere dieren getrakteerd worden.


otters gekeurd bij dierenarts

otter echo

Zoals elk jaar een auto naar de garage moet, moeten ook de otters Sien en Saartje op jaarlijkse controle. Normaal gesproken komt er een dierenarts bij Sea Life op bezoek maar dit keer moesten ze naar de praktijk van de dierenarts gebracht worden.

Aangezien we veel trainen met de otters was het vangen voor transport geen probleem aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. Bij de dierenarts zelf werden de kleine beestjes even onder narcose gebracht. Niet alleen werden de otters van buiten onderzocht, ook werd hun bloed getest en werd de binnenkant bekeken met behulp van een echo.

De bloedwaardes waren meer dan goed, wel hebben beide otters kleine nierstenen. Dit is echter een veel voorkomende kwaal bij otters. Door middel van kleine aanpassingen in het dieet, proberen we zo de grootte van de nierstenen nog meer te verkleinen.

Sien en Saartje hebben inmiddels hun roesje uitgeslapen en het weggeschoren haar op hun buik zal snel weer aangroeien.


Grote schoonmaak in Sea Life Scheveningen

duiker

Elke dag worden de aquariumruiten van buiten schoongemaakt... maar ook de binnenkant van de ramen moet soms gepoetst worden. Op de foto maakt dierenverzorger Niels het tropische aquarium schoon.


Sea Life wint ZooSite Award 2013 voor leukste geboorte!

Zoosite Award

De uitslag van de ZooSite Awards is bekend. Met 33% van de stemmen heeft Sea Life gewonnen in de categorie 'leukste geboorte' met Titulus, onze baby zwartpuntrifhaai.
Titulus is bij ons te bewonderen in de onderwatertunnel waar hij in zijn tijdelijke kooi mag wennen aan de andere dieren in de tunnel.
Iedereen bedankt voor het stemmen!


Wilt u zelf zien wat voor weer het is in Scheveningen...? Neem dan een kijkje via de boulevard webcam: http://bit.ly/HmZXmq


Sea Life reclame op tv West

tvwest

In april en mei zal de Sea Life reclame te zien zijn op tv West. Klik hier voor een voorproefje: http://youtu.be/VABJ5jefUtM


Zwartpuntrifhaai baby terug in onderwatertunnel

blacktip shark

Het in oktober geboren zwartpuntrifhaaitje is sinds vandaag weer op de plek waar het geboren is... de tropische tunnel. Afgeschermd door een speciale kooi van touw mag de kleine haai, na 5 maanden achter de schermen, eindelijk tussen de andere haaien zwemmen. De haai is Titulus (trots) genoemd en blijkt een jongen. Hij mag langzaam en veilig wennen aan de andere zeedieren. Over enkele weken verwachten de dierenverzorgers dat de haai los mag zwemmen.


Sea Life krijgt energiebesparingscertificaat

green fox

Door het toepassen van energiezuinige verlichting is in Sea Life de uitstoot van CO2 met twee ton gereduceerd. Samen met het groene dak gaan wij de goede groene kant op.


Nieuwe sterren arriveren in Sea Life

starfish scheveningen

Op 6 februari is Sea Life Scheveningen een sterrenlocatie geworden…. na een kortstondige verbouwing is er een nieuwe tentoonstelling geopend… “zeesterren”.

Een kleurrijk geheel, kindvriendelijk vanwege de speelse aquaria waar je zelfs onderdoor kan lopen en uiteraard gevuld met prachtige dieren.

Zonnebloemzeester (deze kan wel 1 meter groot worden), Chocolade zeester, Rode knobbelzeester en nog veel meer. Deze tentoonstelling zal te zien zijn t/m 5 januari 2014.


Sea Life genomineerd voor leukste uitje in ZUID HOLLAND

Ocean tunnel

Sea Life is door de ANWB genomineerd voor leukste uitje in Zuid Holland. De uiteindelijkewinnaar zal op 25 maart bekend worden gemaakt.


Kerstmaal voor Otters Sien & Saartje

otters christmas

De 2 Aziatische kleinklauw otters Sien & Saartje in Sea Life Scheveningen kregen vandaag hun eigen kerstmaal geserveerd.
Ze kregen een gevulde kip met walnoten, pinda’s en paardenvlees. Dit alles versierd met aalbesjes en artemia-saus.
De otters eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht. Eten doen ze net als eekhoorns, met hun voorpootjes.

Op 2e kerstdag om 11.00 uur krijgen de dames nogmaals een uitgebreide kerstbrunch.
(deze voersessie is ook te zien voor publiek).


Dikbuik zeepaardjes geboren

sea horse baby

Afgelopen week zijn er vele baby zeepaardjes geboren. Ze zijn te zien in het aquarium. Vader maakt het goed (bij zeepaarden is de vader degene die de baby's baart). Ze worden gevoed met artemia en piepkleine brakwater garnaaltjes.Zwartpuntrifhaaitjes geboren !!!

blacktip baby

Voor het eerst in de geschiedenis van Sea Life Scheveningen zijn er, op maandag 1 oktober, 2 zwartpuntrifhaaitjes geboren.
Er was al een vermoeden dat een van de haaien in de tropische tunnel zwanger was… maar echt duidelijk was het niet te zien. De dracht van deze haai kan variëren tussen de 6 a 16 maanden. Deze kleintjes kwamen dus als een leuke en zeer welkome verrassing. Deze haaiensoort is levendbarend … de haaitjes zwemmen dan ook al vrolijk rond. Ze hebben de namen Titulus (trots) en Adia (geschenk) gekregen. De baby’s zijn ongeveer 40 cm groot en het geslacht is nog niet bekend. Ze zullen gevoed worden met mosselen en garnaaltjes.
De moeder haai kijkt niet meer naar de kleintjes om en er bestaat zelfs de kans dat ze haar eigen jongen op eet. We houden ze scherp in de gaten en wellicht dat we ze tijdelijk in quarantaine plaatsen. De geboortes passen prima in het nieuwe beschermingsprogramma Breed, Rescue, Protect van de SEA LIFE Centres wereldwijd.


Release Flip een stap dichterbij

flip

De op 21 januari 2012 aangevraagde vergunning voor het uitzetten van de gestrande Kemps zeeschildpad Flip is binnen. Dit bericht ontving Sea Life Scheveningen vandaag van de Amerikaanse overheid (Fish & Wildlife Services). Naar aanleiding van deze import vergunning heeft Sea Life Scheveningen nu een export vergunning aangevraagd voor het transport van Flip naar de Verenigde Staten en haar uitzetting in de natuur.

Het aanvragen van een import vergunning in de Verenigde Staten kost veel tijd en moeite. Het proces na de aanvraag duurt minimaal drie maanden. Flip behoort tot een ernstig bedreigde diersoort die in weinig gebieden voorkomt. Daarom moest er zeer secuur worden gekeken naar een geschikte locatie voor het uitzetten van Flip. Ook op het gebied van planning en logistiek is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Er is bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat Flip niet wordt uitgezet tijdens het garnaalvisserij seizoen in de betreffende regio. Dit om het risico te voorkomen dat Flip, na haar uitzetting, in een van de netten verstrengeld raakt.

Planning transport
De aanvraag voor de export vergunning zal ongeveer een maand duren. Flip zal zodra deze vergunning is vergeven binnen een aantal weken vertrekken per vliegtuig naar Houston (Texas). Medewerkers van Sea Life in Dallas zullen haar na aankomst overbrengen naar ARK (Animal Rehabilitation Keep) in Port Arkansas (Texas). Hier zal Flip worden voorbereid op haar uitzetting in de natuur.


Otters laten voetbaltalent zien bij Sea Life Scheveningen

Otters voetbal

De twee Aziatische kleinklauwotters Sien en Saartje hebben onder leiding van oud-topscheidsrechter Dick Jol hun voetbaltalent laten zien. In nog geen kwartier tijd wisten de otters maar liefst acht keer te scoren. Uiteraard werd er zowel door de otters als het aanwezige publiek volop gejuicht bij elke gescoorde goal.

Het bijzondere talent werd ontdekt tijdens het trainen van apporteren. Deze training is ervoor bedoeld om de otters spullen, die in hun verblijf zijn gevallen, zelfstandig naar de verzorgers te laten brengen. Normaal gesproken werd deze training uitgevoerd met een flesje. Toen het flesje werd vervangen voor een oranje bal waren de trainers van Sea Life Scheveningen aangenaam verrast door het voetbaltalent van de otters. Inmiddels staat er een speciaal voor de otters gecreëerd doeltje in hun verblijf. Met veel enthousiasme scoren ze er lustig op los.

De trainingen van de otters Sien & Saartje zijn dagelijks te zien in Sea Life Scheveningen.


Nieuw trainingsprogramma dieren Sea Life Scheveningen

Training otters

Sea Life Scheveningen is twee weken geleden gestart met extra trainingen voor verschillende dieren. Onder andere de twee otters Sien en Saartje, de kaaiman en Ernie de zeeschildpad worden door middel van deze trainingen voorbereid op eventuele medische onderzoeken en handelingen.

De trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met dierentrainster en auteur Bernice Muntz. Zij zal de komende twee maanden, samen met de dierenverzorgers van Sea Life Scheveningen, de speciale trainingen samenstellen en uitvoeren. De trainingen worden met zorg samengesteld en aangepast aan de eigenschappen en het karakter van de dieren.

De voortgang van de trainingen zijn te volgen op ons facebook en twitter kanaal. Ook houdt dierenverzorgster Bernice Muntz een blog bij op haar website: www.dierentrainer.nl.


Otters Sien en Saartje winnen award mooiste nieuwe verblijf van Nederland!

Sien & Saartje winnen award

Op de foto nemen ze hun award in ontvangst. Met meer dan 25% van de stemmen is Sea Life Scheveningen 1e geworden. (fotograaf: Inge Reiffers-ZooSite).


Otters vieren 1 jarig feestje

taart otters

De 2 Aziatische kleinklauw otters Sien & Saartje wonen sinds een jaar in hun nieuwe verblijf in Sea Life Scheveningen. Dit mooie otterverblijf, met waterval en aparte slaapkamer, werd vorig jaar april door Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong geopend.

Dit heugelijke feit is gevierd met een mooie taart bestaande uit ijs, vis, wortels, noten en een stukje vlees.
De otters zelf maken het goed, ze zijn kerngezond. Ze eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht. Eten doen ze net als eekhoorns, met hun voorpootjes.

Het enige wat eigenlijk nog mist in dit mooie verblijf is….. een mannetjes otter.

Hierbij ook een link naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=2s1zb-O5Cns&feature=playerembedded


SEA LIFE Otterverblijf genomineerd voor "mooiste dierentuinverblijf"

otter small

Het otterverblijf van otters Sien & Saartje is genomineerd voor het mooiste dierentuinverblijf.
Het nieuwe verblijf (sinds april 2011) heeft een waterval, rotsen en een aparte slaapkamer en is groter dan menig studentenkamer.

U kunt nu uw stem uitbrengen op : http://www.zoosite.nl/site/awards/2012/stemformulier
(catergorie dierentuinen die niet lid zijn van de EAZA- onderaan de pagina). Alvast veel dank voor uw stem/steun !


Baby rogje geboren

baby ray

Op zaterdag 3 maart is er in SEA LIFE Scheveningen een rogje geboren.

Het rogje is gezond en is Werner genoemd. Hij zal gevoerd worden met mini stukjes inktvis.


Bamboehaai geboren

haai

Afgelopen weekend is er een bamboehaaitje geboren in Sea Life Scheveningen.
Zwart/wit gestreept en heeft de naam "panda" gekregen.


Gestrande zeeschildpad opgevangen door Sea Life

turtle flip

Afgelopen zaterdagmiddag om 5 uur is er bij het strand van Monster een babyschildpadje aangespoeld. Het beestje is met de dierenambulance naar Sea Life Scheveningen vervoerd. Hij had wondjes op zijn schild en zand in z´n oogjes.

Bij nader onderzoek door de dierenverzorgers van Sea Life bleek het te gaan om een Kemps schildpad, die normaal gesproken alleen voorkomt in de Golf van Mexico. Het is niet alleen de kleinste schildpad soort, ook een van de meest bedreigde zeeschildpadden. Heel zelden spoelen ze aan bij onze kust.

Het schildpadje is Flip genoemd en zal de komende weken in quarantaine moeten aansterken. In overleg met een dierenarts krijgt het schildpadje nu een antibioticakuur om de eventuele infecties op z´n rug tegen te gaan. Flip weegt 1,85 kilo en heeft een schildlengte van 35 cm. De leeftijd is moeilijk te bepalen maar we denken 2 jaar oud, aldus Robbin, dierenverzorgster van Sea Life. Het schildpadje is hier langzaam te water gelaten en begon meteen goed te zwemmen.

Flip zal hoe dan ook weer uitgezet worden in de natuur, daar waar hij thuis hoort, aldus Wybo Wijnbergen, manager van het zeeaquarium. We zijn blij dat we de schildpad hier de juiste zorg kunnen bieden en hij/zij zal scherp in de gaten gehouden worden. Over enige tijd kijken we of Flip sterk genoeg is om de terugreis richting Mexico te maken.


Halloween voor otters Sien & Saartje

otters

Op 31 oktober werden de otters getrakteerd op pompoen.


Schildpadden Bert & Ernie op weegschaal

weigh in 2

Ondanks hun gezonde dieet van inktvis, broccoli en sla moeten de zevenjarige zeeschildpadden er weer aan geloven…. De jaarlijkse metingen van gewicht en lengte. Net als bij een consultatiebureau wordt er zo gekeken of de dieren voldoende groeien en of ze gezond zijn.

Er zijn 4 dierenverzorgers, 1 duiker en 1 dierenarts nodig om de schildpad uit het water te krijgen, te wegen en bloed af te nemen. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale weegapparatuur.

Bert weegt nu 49,5 kg en is in totaal sinds de komst in 2006 16,7 kilo aangekomen en 12,8 cm gegroeid. Ernie weegt inmiddels 71,5 kilo en sinds 2006 totaal 38,7 kilo aangekomen en 31 cm gegroeid. Bovendien weten we eindelijk het geslacht van Ernie, een jongen.

Het geslacht van Bert zal bekend worden na de bloedonderzoek resultaten.

De zeeschildpadden zijn afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maken deel uit van een speciaal kweekprogramma.


Sien & Saartje op tv

otter small

Voor wie de uitzending van Kids for Animals heeft gemist afgelopen vrijdag en deze alsnog wil zien..... Hieronder is de link naar het programma: http://www.kidsforanimals.nl/televisie/aflevering/2#view


Otters Sien & Saartje krijgen waterijs

otter icecream

De otters kregen vandaag een speciaal ijsje van de Scheveningse ijscoman Pasquale. Pasquale staat al 39 jaar met zijn ijscokar op de boulevard. Het speciale otter ijsje bestond uit bevroren water, paardenvlees, noten en fruit.
meer over dit onderwerp en over Pasquale op : http://t.co/0YdqZJ6


Lodewijk is naam voor nieuwe bewoner

napoleon

Op 25 juli is SEA LIFE weer een bewoner rijker geworden: een grote Napoleon lipvis !
Hij is nu al 90cm maar kan nog een stuk groter worden. Hij moest de eerste 4 dagen in een speciale onderwaterkooi doorbrengen om de andere bewoners aan hem te laten wennen.

Op Facebook en via twitter mochten de mensen stemmen voor een leuke naam. De stemmen zijn inmiddels geteld en het is LODEWIJK geworden.
Lodewijk zwemt intussen rustig rond tussen de haaien en de zeeschildpadden. Wel wordt hij de komende dagen nog extra in de gaten gehouden door de dierenverzorgers.

Voor meer informatie over Lodewijk kunt u kijken op de (vernieuwde)Facebook pagina van Sea Life: http://www.facebook.com/sealifescheveningenPIET PIRAAT doopt haai in SEA LIFE Scheveningen

Pirate
Op woensdagochtend 27 april heeft Piet Piraat een bezoek gebracht aan SEA LIFE Scheveningen. Hij heeft een hondshaai gedoopt en de haai heeft dezelfde naam gekregen als deze stoere zeebonk. Aanleiding voor deze doop is de DVD release van Piet Piraat en de Wonderwaterwereld.


Verbouwing voorbij en Otterverblijf geopend

otter

Donderdag 7 april 2011 heeft Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong het Otterverblijf officieel geopend. De otterzusjes Sien & Saartje renden meteen rond om hun grote verblijf te ontdekken. Ze krijgen 3x per dag te eten: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.30 uur.Bekijk deze link voor de beelden van de opening: http://www.youtube.com/watch?v=1hkP3kQDKM

(wethouder Scheveningen verwelkomt otters)

Ook heeft SEA LIFE Scheveningen vanaf 7 april een nieuwe rolstoelvriendelijke ingang.


Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Entree sluit om
17.00
Juli & Augustus
10- 20.00
Entree sluit om
19.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter