Sea Life Scheveningen opent de tentoonstelling “Kwallenplaag”

Sea Life Kwallenplaag

Met een laatste check kijkt hoofd dierenverzorger Marjolein Kemna toe hoe de kwallen in hun nieuwe omgeving rondzwemmen. Ook meet ze het zoutgehalte, de ph waarde en de temperatuur van het water.
Met totaal 6 nieuwe aquaria met tropische kwallen en kwallen uit de Noordzee is dit een kleurrijke tentoonstelling met prachtige, mysterieuze dieren. "Kwallen bestaan voor 95% uit water en hebben geen hersenen" aldus Marjolein.

Eén van de kwallen van de tentoonstelling is de "blubber kwal".. dit is een eetbare kwal en wordt commercieel gevangen in Azië. Het gedroogde lichaam wordt gebruikt voor de "elastiek salade".
Hun dikke mondarmen kunnen het plakton direct opnemen en naar de maag transporteren. Ze kunnen 45cm groot worden.

Een andere kwal in de tentoonstelling is de wel bekende "oorkwal", ze zijn goed herkenbaar aan hun doorzichtige lichaam met daarin 4 of meer duidelijke "oren" (geslachtsorganen). Met de vele giftige tentakels vangen zij voorbijkomend voedsel. Door hun lichaam samen te trekken zwemmen ze omhoog anders drijven ze met de stroming mee. Deze kwallen eten plankton en kunnen 40cm groot worden. Ze komen voor in de Stille, Indische en Atlantische Oceaan.

Kwallenplaag is te zien t/m 11 januari 2015

Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Entree sluit om
17.00
Juli & Augustus
10- 20.00
Entree sluit om
19.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter