Strandschoonmaak Weekend 2014

Strandschoonmaak 2015: zaterdag 28 maart

Hou deze website in de gaten voor meer informatie over de schoonmaak in 2015......


Beach Clean Up 2014 groot succes!

beach clean up 2014

Ook dit jaar was de Beach Clean Up in Scheveningen weer een groot succes! Afgelopen zaterdag verzamelden meer dan 100 mensen zich bij Hart Beach Surfschool en zamelden zij in totaal 392,7 kilo afval in, verdeeld over 85 vuilniszakken!

De Haagse basisschool Het Volle Leven kwam met een grote delegatie van ouders en kinderen om te helpen met de schoonmaak, evenals veel inwoners van Scheveningen en omgeving. Met bijzondere items die op het strand werden gevonden konden de kinderen samen met Kust & Zee een afval-kunstwerk maken.

Surfrider Foundation Europe lanceerde dit jaar de 19e editie van Ocean Initiatives, die wereldwijd plaats heeft gevonden van 20 t/m 23 maart. Hart Beach Surfschool organiseerde deze dag in samenwerking met O’Neill, Kust & Zee, Sea Life Scheveningen én de Surfrider Foundation Holland.


Strandschoonmaak zaterdag 22 maart 2014

Strandschoonmaak2014

Op zaterdag 22 maart 2014 organiseert Hart Beach Surfschool in samenwerking met O’Neill, Kust & Zee, Sea Life Scheveningen én de Surfrider Foundation Holland de Beach Clean Up 2014!

Surfrider Foundation Europe lanceert dit jaar de 19e editie van Ocean Initiatives, die wereldwijd plaatsvindt van 20 t/m 23 maart. De Beach Clean Up maakt hier onderdeel van uit.

Het doel van de Beach Clean Up is om de bewustwording van de afvalproblemen rondom de stranden te verspreiden en om zoveel mogelijk zwerfafval in te zamelen. Hoe lang duurt het voordat een patatbakje is afgebroken? En wat kan je allemaal voor moois van strandafval maken? Na de Beach Clean Up kan je bij Kust & Zee terecht voor een spel en bouw je mee aan een kunstwerk van afval!

Tijdens de Beach Clean Up maken alle deelnemers kans op mooie prijzen in de Clean Beach Battle! Deelnemers met de grootste, zwaarste en meest milieubelastende hoeveelheid ingezameld afval zullen worden bekroond tot ´Kings of the Clean Beach´!

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het bereiken van een schone kust? Doe dan ook mee!

Datum : Zaterdag 22 maart 2014
Tijd : START om 12:00 uur
Locatie : Hart Beach Surfschool, strandweg 3b, Scheveningen
Aanmelden : http://www.hartbeach.nl/surfschool/agenda/


Zondag 24 maart

beach clean 2013

Het is weer zover.... de jaarlijkse strandschoonmaak komt er aan.

Surfrider Foundation Europe lanceert dit jaar de 18e editie van de Ocean Initiatives 2013!
Zondag 24 maart 2013 organiseert Hart Beach Surfschool in samenwerking met Sea Life Scheveningen en Kust & Zee de Strandschoonmaak 2013. De Clean Up is vooral gericht op de bewustwording van de afvalproblemen die zich in de zee en op de stranden afspelen. Wereldwijd zullen er van 21 tot 24 maart 2013 vrijwilligers bezig zijn met het schoonmaken van stranden, meren, rivieren en zeebodems.

U kan helpen om deze wereldwijde Beach Clean Up met elkaar tot een succes te maken, door deel te nemen! Kinderen zijn uiteraard ook welkom. Ook als het regent gaat de strandschoonmaak door.

Datum : Zondag 24 maart 2013
Tijd : om 12:00 uur START
*Locatie : Hart Beach Surfschool, Strandweg 3b (Noorderstrand), Scheveningen *

Surfrider ondersteunt ons met biologisch afbreekbare vuilniszakken en educatieve informatie om zo de verspreiding van onze boodschap aan te moedigen!

Mocht u niet in de buurt wonen en u wilt toch helpen ? Er zijn talloze andere plekken in Nederland waar u kunt mee helpen om de natuur schoon te maken.
Kijk voor meer informatie op: http://www.initiativesoceanes.org


Resultaat strandschoonmaak 2012: meer dan 60 vuilniszakken

surfrider

24 & 25 maart was er weer een internationale strandschoonmaak georganiseerd. Wereldwijd werden de stranden opgeruimd. Zo ook in Scheveningen. Door diverse vrijwilligers werden er meer 60 zakken (!) vuilnis opgehaald - een mooi resultaat ! Dank gaat uit naar de "Surfriders Foundation Holland" & "Hartbeach" & "SPIN" en iedereen die heeft meegeholpen.


Strandschoonmaak

Surfrider Foundation en vrijwilligers ruimen de stranden op!

**Op 24 en 25 maart 2012 worden de wereldwijde Beach Clean-ups van de Surfrider Foundation (www.surfriderfoundation.nl) georganiseerd.

Ook het Scheveningse strand wordt dit weekend schoongemaakt door vrijwilligers
U kunt helpen en zich opgeven via: http://bit.ly/yEq7wt
of gewoon aanwezig zijn op onderstaand tijdstip en locatie:

De schoonmaak start om 12.00 uur ´s middags
Zaterdag 24 maart : verzamelpunt voor SEA LIFE (Strandweg 13)
Zondag 25 maart: verzamelen bij de Hart Beach Surf school (noorderstrand, Strandweg 3b)

Met deze schoonmaak wil de Surfrider Foundation aandacht vragen voor de hoeveelheid rotzooi die er op de stranden en uiteindelijk in de zee terecht komt. Voornamelijk plastic hoopt zich op. Dit zorgt voor complete drijvende eilanden van plastic afval in de oceanen waarin vogels, zeehonden, vissen en walvissen letterlijk stikken.

Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Entree sluit om
17.00
Juli & Augustus
10- 20.00
Entree sluit om
19.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter