Nieuws

Namen bekend van Zeedraakjes

close up zeedraak

Uit alle inzendingen zijn de volgende namen gekozen voor de 4 zeedraakjes:
Kaida, Lucifer, Vonkie en Zwelgje

Iedereen bedankt voor de leuke suggesties.


Zeedraakjes in Sea Life Scheveningen - NAMEN GEZOCHT

Weedy

Er zijn byzondere dieren gearriveerd in Sea Life Scheveningen. Het zijn 4 zeedraakjes van ongeveer 15cm lang en twee jaar oud. Het betreft 2 mannetjes en 2 vrouwtjes en ze zijn afkomstig uit een speciaal kweekprogramma.

De kleurrijke draakjes zijn familie van het zeepaardje. Ze zullen gevoed worden met mysis, kleine garnaaltjes.

Het publiek mag meedenken over de namen... suggesties ontvangen we graag op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/sealifescheveningen


Otterverblijf heeft nieuwe ramen

schevi otter

De otterdames Sien en Saar zijn getrakteerd op nieuwe ramen - zij kunnen nu beter naar buiten kijken en belangrijker nog .... de bezoeker kan beter de otters zien.


Kwallen check !

Sea Life Kwallenplaag

Dierenverzorger Marjolein checkt de kwallen uit de nieuwe tentoonstelling. De Ph waarde, temperatuur, en zoutgehalte van het water worden gemeten.

Lees meer op: http://bit.ly/1frkZpg


Sea Life bouwt nieuw aquarium: "Octopia"

octopia 2

Met een knipoog naar het SBS programma “Utopia” is er in Sea Life Scheveningen een nieuw octopusaquarium gebouwd: “Octopia”.
Emil, een van de deelnemers uit het programma, heeft in het verleden bij Sea Life gewerkt dus we vonden het leuk om dit te maken aldus dierenverzorger Sander.
De 7 maanden oude baby octopus is uit eigen kweek en heeft de naam Emil gekregen.
In het aquarium staat ook een loods, 2 koeien, kippen en uiteraard de bekende badkuip.
Of dit het ultieme aquarium is voor de octopus is niet bekend, maar hij zwemt er vrolijk rond, heeft geen ruzie met de andere bewoners (glasgarnalen) en niemand kan eruit gestemd worden.

Bij dit aquarium (en de overige aquaria) mag niet geflitst worden.


NIEUW VANAF 14 FEBRUARI 2014: KWALLENPLAAG

jelly scheveningen

Stap in de betoverende wereld van de kwallen en zie deze gracieuze dieren drijven door het water.

Meer informatie ook op onze FB pagina: https://www.facebook.com/sealifescheveningen

Lees hier alles over onze "kwallenplaag".

Sea Life Scheveningen opent de tentoonstelling “Kwallenplaag”


Zeesterren tentoonstelling afgelopen

seastars schevi

Op 22 januari 2014 was de zeesterren tentoonstelling voor het laatst te zien. De ruimte zal nu verbouwd worden en er zal een mooie nieuwe tentoonstelling komen.


Kreeft op leeftijd gedoneerd aan Sea Life

lobster scheveningen

Duncan, de 40 jarige kreeft is op vrijdag 30 augustus gedoneerd aan Sea Life. ATL Seafood uit IJmuiden vroeg of het dier hier mocht komen wonen. Hij was naar Nederland gehaald voor een fotoshoot en zou daarna in de horeca terecht komen. Om dit te voorkomen heeft ATL Seafood besloten de Canadese kreeft aan Sea Life te geven. De mooie kreeft weegt 6 kilo en zal na een week quarantaine in Sea Life te zien zijn .


Otters Sien en Saartje 4 jaar geworden!

Training otters

De otters Sien en Saartje zijn op 27 augustus jarig geweest en 4 jaar geworden.
En wie jarig is krijgt kado´s. De dames zijn in voorgaande jaren al verwend met een speeltoestel en een vistaart, dit jaar hebben ze een wellness kado gekregen, namelijk een bubbelbad.

Het bubbelbad is een leuk speels item in hun buitenverblijf. De 4 jarige ottertjes kunnen zo heerlijk spelen tussen trainingsessies door, ''ze zijn dol op water” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.
We verwachten dan ook dat ze er in en uit zullen springen.

Vanaf september krijgen de otterzusjes trouwens een extra voermoment zodat de dames hopelijk nog wat extra aankomen. Ze eten om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Normaal gesproken eet een otter dagelijks 20% van zijn lichaamsgewicht.


We horen graag uw mening

tripadvisor

Bent u op bezoek bij Sea Life Scheveningen geweest ? We zijn zeer benieuwd naar uw ervaring. Op tripadvisor kunt u uw ervaring met ons delen. Veel dank voor de moeite, uw mening is belangrijk voor ons:
http://bit.ly/19fCdAd


Otters verwend met ijsje

otterscheveningen

Otters Sien en Saartje werden vandaag getrakteerd op een ijsje. Geen gewoon ijsje maar eentje gevuld met mosselen en garnalen. Het is een welkome afwisseling met dit warme weer en bovendien moeten ze er iets meer moeite voor doen om zo hun eten te krijgen, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorger. Op de foto kijkt otter Sien geïnteresseerd naar de koude lekkernij.

De dames eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht en eten altijd met hun voorpootjes. Bij Sea Life krijgen ze 2x per dag te eten, maar niet elke dag een ijsje……..


Sea Life 20 jaar .....taart voor de dieren

turtle Ernie

Op maandag 3 juni bestaat Sea Life Scheveningen alweer 20 jaar. Om dit te vieren werden schildpad Ernie en de andere tropische vissen getrakteerd op een mooie vistaart. Deze ijstaart bestaat uit garnalen, broccoli, mosselen en spiering.

In het weekend van 8 en 9 juni zullen ook de andere dieren getrakteerd worden.


otters gekeurd bij dierenarts

otter echo

Zoals elk jaar een auto naar de garage moet, moeten ook de otters Sien en Saartje op jaarlijkse controle. Normaal gesproken komt er een dierenarts bij Sea Life op bezoek maar dit keer moesten ze naar de praktijk van de dierenarts gebracht worden.

Aangezien we veel trainen met de otters was het vangen voor transport geen probleem aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. Bij de dierenarts zelf werden de kleine beestjes even onder narcose gebracht. Niet alleen werden de otters van buiten onderzocht, ook werd hun bloed getest en werd de binnenkant bekeken met behulp van een echo.

De bloedwaardes waren meer dan goed, wel hebben beide otters kleine nierstenen. Dit is echter een veel voorkomende kwaal bij otters. Door middel van kleine aanpassingen in het dieet, proberen we zo de grootte van de nierstenen nog meer te verkleinen.

Sien en Saartje hebben inmiddels hun roesje uitgeslapen en het weggeschoren haar op hun buik zal snel weer aangroeien.


Grote schoonmaak in Sea Life Scheveningen

duiker

Elke dag worden de aquariumruiten van buiten schoongemaakt... maar ook de binnenkant van de ramen moet soms gepoetst worden. Op de foto maakt dierenverzorger Niels het tropische aquarium schoon.


Sea Life wint ZooSite Award 2013 voor leukste geboorte!

Zoosite Award

De uitslag van de ZooSite Awards is bekend. Met 33% van de stemmen heeft Sea Life gewonnen in de categorie 'leukste geboorte' met Titulus, onze baby zwartpuntrifhaai.
Titulus is bij ons te bewonderen in de onderwatertunnel waar hij in zijn tijdelijke kooi mag wennen aan de andere dieren in de tunnel.
Iedereen bedankt voor het stemmen!


Wilt u zelf zien wat voor weer het is in Scheveningen...? Neem dan een kijkje via de boulevard webcam: http://bit.ly/HmZXmq


Sea Life reclame op tv West

tvwest

In april en mei zal de Sea Life reclame te zien zijn op tv West. Klik hier voor een voorproefje: http://youtu.be/VABJ5jefUtM


Zwartpuntrifhaai baby terug in onderwatertunnel

blacktip shark

Het in oktober geboren zwartpuntrifhaaitje is sinds vandaag weer op de plek waar het geboren is... de tropische tunnel. Afgeschermd door een speciale kooi van touw mag de kleine haai, na 5 maanden achter de schermen, eindelijk tussen de andere haaien zwemmen. De haai is Titulus (trots) genoemd en blijkt een jongen. Hij mag langzaam en veilig wennen aan de andere zeedieren. Over enkele weken verwachten de dierenverzorgers dat de haai los mag zwemmen.


Sea Life krijgt energiebesparingscertificaat

green fox

Door het toepassen van energiezuinige verlichting is in Sea Life de uitstoot van CO2 met twee ton gereduceerd. Samen met het groene dak gaan wij de goede groene kant op.


Nieuwe sterren arriveren in Sea Life

starfish scheveningen

Op 6 februari is Sea Life Scheveningen een sterrenlocatie geworden…. na een kortstondige verbouwing is er een nieuwe tentoonstelling geopend… “zeesterren”.

Een kleurrijk geheel, kindvriendelijk vanwege de speelse aquaria waar je zelfs onderdoor kan lopen en uiteraard gevuld met prachtige dieren.

Zonnebloemzeester (deze kan wel 1 meter groot worden), Chocolade zeester, Rode knobbelzeester en nog veel meer. Deze tentoonstelling zal te zien zijn t/m 5 januari 2014.


Sea Life genomineerd voor leukste uitje in ZUID HOLLAND

Ocean tunnel

Sea Life is door de ANWB genomineerd voor leukste uitje in Zuid Holland. De uiteindelijkewinnaar zal op 25 maart bekend worden gemaakt.


Kerstmaal voor Otters Sien & Saartje

otters christmas

De 2 Aziatische kleinklauw otters Sien & Saartje in Sea Life Scheveningen kregen vandaag hun eigen kerstmaal geserveerd.
Ze kregen een gevulde kip met walnoten, pinda’s en paardenvlees. Dit alles versierd met aalbesjes en artemia-saus.
De otters eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht. Eten doen ze net als eekhoorns, met hun voorpootjes.

Op 2e kerstdag om 11.00 uur krijgen de dames nogmaals een uitgebreide kerstbrunch.
(deze voersessie is ook te zien voor publiek).


Dikbuik zeepaardjes geboren

sea horse baby

Afgelopen week zijn er vele baby zeepaardjes geboren. Ze zijn te zien in het aquarium. Vader maakt het goed (bij zeepaarden is de vader degene die de baby's baart). Ze worden gevoed met artemia en piepkleine brakwater garnaaltjes.Zwartpuntrifhaaitjes geboren !!!

blacktip baby

Voor het eerst in de geschiedenis van Sea Life Scheveningen zijn er, op maandag 1 oktober, 2 zwartpuntrifhaaitjes geboren.
Er was al een vermoeden dat een van de haaien in de tropische tunnel zwanger was… maar echt duidelijk was het niet te zien. De dracht van deze haai kan variëren tussen de 6 a 16 maanden. Deze kleintjes kwamen dus als een leuke en zeer welkome verrassing. Deze haaiensoort is levendbarend … de haaitjes zwemmen dan ook al vrolijk rond. Ze hebben de namen Titulus (trots) en Adia (geschenk) gekregen. De baby’s zijn ongeveer 40 cm groot en het geslacht is nog niet bekend. Ze zullen gevoed worden met mosselen en garnaaltjes.
De moeder haai kijkt niet meer naar de kleintjes om en er bestaat zelfs de kans dat ze haar eigen jongen op eet. We houden ze scherp in de gaten en wellicht dat we ze tijdelijk in quarantaine plaatsen. De geboortes passen prima in het nieuwe beschermingsprogramma Breed, Rescue, Protect van de SEA LIFE Centres wereldwijd.


Release Flip een stap dichterbij

flip

De op 21 januari 2012 aangevraagde vergunning voor het uitzetten van de gestrande Kemps zeeschildpad Flip is binnen. Dit bericht ontving Sea Life Scheveningen vandaag van de Amerikaanse overheid (Fish & Wildlife Services). Naar aanleiding van deze import vergunning heeft Sea Life Scheveningen nu een export vergunning aangevraagd voor het transport van Flip naar de Verenigde Staten en haar uitzetting in de natuur.

Het aanvragen van een import vergunning in de Verenigde Staten kost veel tijd en moeite. Het proces na de aanvraag duurt minimaal drie maanden. Flip behoort tot een ernstig bedreigde diersoort die in weinig gebieden voorkomt. Daarom moest er zeer secuur worden gekeken naar een geschikte locatie voor het uitzetten van Flip. Ook op het gebied van planning en logistiek is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Er is bijvoorbeeld rekening mee gehouden dat Flip niet wordt uitgezet tijdens het garnaalvisserij seizoen in de betreffende regio. Dit om het risico te voorkomen dat Flip, na haar uitzetting, in een van de netten verstrengeld raakt.

Planning transport
De aanvraag voor de export vergunning zal ongeveer een maand duren. Flip zal zodra deze vergunning is vergeven binnen een aantal weken vertrekken per vliegtuig naar Houston (Texas). Medewerkers van Sea Life in Dallas zullen haar na aankomst overbrengen naar ARK (Animal Rehabilitation Keep) in Port Arkansas (Texas). Hier zal Flip worden voorbereid op haar uitzetting in de natuur.


Otters laten voetbaltalent zien bij Sea Life Scheveningen

Otters voetbal

De twee Aziatische kleinklauwotters Sien en Saartje hebben onder leiding van oud-topscheidsrechter Dick Jol hun voetbaltalent laten zien. In nog geen kwartier tijd wisten de otters maar liefst acht keer te scoren. Uiteraard werd er zowel door de otters als het aanwezige publiek volop gejuicht bij elke gescoorde goal.

Het bijzondere talent werd ontdekt tijdens het trainen van apporteren. Deze training is ervoor bedoeld om de otters spullen, die in hun verblijf zijn gevallen, zelfstandig naar de verzorgers te laten brengen. Normaal gesproken werd deze training uitgevoerd met een flesje. Toen het flesje werd vervangen voor een oranje bal waren de trainers van Sea Life Scheveningen aangenaam verrast door het voetbaltalent van de otters. Inmiddels staat er een speciaal voor de otters gecreëerd doeltje in hun verblijf. Met veel enthousiasme scoren ze er lustig op los.

De trainingen van de otters Sien & Saartje zijn dagelijks te zien in Sea Life Scheveningen.


Nieuw trainingsprogramma dieren Sea Life Scheveningen

Training otters

Sea Life Scheveningen is twee weken geleden gestart met extra trainingen voor verschillende dieren. Onder andere de twee otters Sien en Saartje, de kaaiman en Ernie de zeeschildpad worden door middel van deze trainingen voorbereid op eventuele medische onderzoeken en handelingen.

De trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met dierentrainster en auteur Bernice Muntz. Zij zal de komende twee maanden, samen met de dierenverzorgers van Sea Life Scheveningen, de speciale trainingen samenstellen en uitvoeren. De trainingen worden met zorg samengesteld en aangepast aan de eigenschappen en het karakter van de dieren.

De voortgang van de trainingen zijn te volgen op ons facebook en twitter kanaal. Ook houdt dierenverzorgster Bernice Muntz een blog bij op haar website: www.dierentrainer.nl.


Otters Sien en Saartje winnen award mooiste nieuwe verblijf van Nederland!

Sien & Saartje winnen award

Op de foto nemen ze hun award in ontvangst. Met meer dan 25% van de stemmen is Sea Life Scheveningen 1e geworden. (fotograaf: Inge Reiffers-ZooSite).


Otters vieren 1 jarig feestje

taart otters

De 2 Aziatische kleinklauw otters Sien & Saartje wonen sinds een jaar in hun nieuwe verblijf in Sea Life Scheveningen. Dit mooie otterverblijf, met waterval en aparte slaapkamer, werd vorig jaar april door Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong geopend.

Dit heugelijke feit is gevierd met een mooie taart bestaande uit ijs, vis, wortels, noten en een stukje vlees.
De otters zelf maken het goed, ze zijn kerngezond. Ze eten dagelijks 15% van hun lichaamsgewicht. Eten doen ze net als eekhoorns, met hun voorpootjes.

Het enige wat eigenlijk nog mist in dit mooie verblijf is….. een mannetjes otter.

Hierbij ook een link naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=2s1zb-O5Cns&feature=playerembedded


SEA LIFE Otterverblijf genomineerd voor "mooiste dierentuinverblijf"

otter small

Het otterverblijf van otters Sien & Saartje is genomineerd voor het mooiste dierentuinverblijf.
Het nieuwe verblijf (sinds april 2011) heeft een waterval, rotsen en een aparte slaapkamer en is groter dan menig studentenkamer.

U kunt nu uw stem uitbrengen op : http://www.zoosite.nl/site/awards/2012/stemformulier
(catergorie dierentuinen die niet lid zijn van de EAZA- onderaan de pagina). Alvast veel dank voor uw stem/steun !


Baby rogje geboren

baby ray

Op zaterdag 3 maart is er in SEA LIFE Scheveningen een rogje geboren.

Het rogje is gezond en is Werner genoemd. Hij zal gevoerd worden met mini stukjes inktvis.


Bamboehaai geboren

haai

Afgelopen weekend is er een bamboehaaitje geboren in Sea Life Scheveningen.
Zwart/wit gestreept en heeft de naam "panda" gekregen.


Gestrande zeeschildpad opgevangen door Sea Life

turtle flip

Afgelopen zaterdagmiddag om 5 uur is er bij het strand van Monster een babyschildpadje aangespoeld. Het beestje is met de dierenambulance naar Sea Life Scheveningen vervoerd. Hij had wondjes op zijn schild en zand in z´n oogjes.

Bij nader onderzoek door de dierenverzorgers van Sea Life bleek het te gaan om een Kemps schildpad, die normaal gesproken alleen voorkomt in de Golf van Mexico. Het is niet alleen de kleinste schildpad soort, ook een van de meest bedreigde zeeschildpadden. Heel zelden spoelen ze aan bij onze kust.

Het schildpadje is Flip genoemd en zal de komende weken in quarantaine moeten aansterken. In overleg met een dierenarts krijgt het schildpadje nu een antibioticakuur om de eventuele infecties op z´n rug tegen te gaan. Flip weegt 1,85 kilo en heeft een schildlengte van 35 cm. De leeftijd is moeilijk te bepalen maar we denken 2 jaar oud, aldus Robbin, dierenverzorgster van Sea Life. Het schildpadje is hier langzaam te water gelaten en begon meteen goed te zwemmen.

Flip zal hoe dan ook weer uitgezet worden in de natuur, daar waar hij thuis hoort, aldus Wybo Wijnbergen, manager van het zeeaquarium. We zijn blij dat we de schildpad hier de juiste zorg kunnen bieden en hij/zij zal scherp in de gaten gehouden worden. Over enige tijd kijken we of Flip sterk genoeg is om de terugreis richting Mexico te maken.


Halloween voor otters Sien & Saartje

otters

Op 31 oktober werden de otters getrakteerd op pompoen.


Schildpadden Bert & Ernie op weegschaal

weigh in 2

Ondanks hun gezonde dieet van inktvis, broccoli en sla moeten de zevenjarige zeeschildpadden er weer aan geloven…. De jaarlijkse metingen van gewicht en lengte. Net als bij een consultatiebureau wordt er zo gekeken of de dieren voldoende groeien en of ze gezond zijn.

Er zijn 4 dierenverzorgers, 1 duiker en 1 dierenarts nodig om de schildpad uit het water te krijgen, te wegen en bloed af te nemen. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale weegapparatuur.

Bert weegt nu 49,5 kg en is in totaal sinds de komst in 2006 16,7 kilo aangekomen en 12,8 cm gegroeid. Ernie weegt inmiddels 71,5 kilo en sinds 2006 totaal 38,7 kilo aangekomen en 31 cm gegroeid. Bovendien weten we eindelijk het geslacht van Ernie, een jongen.

Het geslacht van Bert zal bekend worden na de bloedonderzoek resultaten.

De zeeschildpadden zijn afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maken deel uit van een speciaal kweekprogramma.


Sien & Saartje op tv

otter small

Voor wie de uitzending van Kids for Animals heeft gemist afgelopen vrijdag en deze alsnog wil zien..... Hieronder is de link naar het programma: http://www.kidsforanimals.nl/televisie/aflevering/2#view


Otters Sien & Saartje krijgen waterijs

otter icecream

De otters kregen vandaag een speciaal ijsje van de Scheveningse ijscoman Pasquale. Pasquale staat al 39 jaar met zijn ijscokar op de boulevard. Het speciale otter ijsje bestond uit bevroren water, paardenvlees, noten en fruit.
meer over dit onderwerp en over Pasquale op : http://t.co/0YdqZJ6


Lodewijk is naam voor nieuwe bewoner

napoleon

Op 25 juli is SEA LIFE weer een bewoner rijker geworden: een grote Napoleon lipvis !
Hij is nu al 90cm maar kan nog een stuk groter worden. Hij moest de eerste 4 dagen in een speciale onderwaterkooi doorbrengen om de andere bewoners aan hem te laten wennen.

Op Facebook en via twitter mochten de mensen stemmen voor een leuke naam. De stemmen zijn inmiddels geteld en het is LODEWIJK geworden.
Lodewijk zwemt intussen rustig rond tussen de haaien en de zeeschildpadden. Wel wordt hij de komende dagen nog extra in de gaten gehouden door de dierenverzorgers.

Voor meer informatie over Lodewijk kunt u kijken op de (vernieuwde)Facebook pagina van Sea Life: http://www.facebook.com/sealifescheveningenPIET PIRAAT doopt haai in SEA LIFE Scheveningen

Pirate
Op woensdagochtend 27 april heeft Piet Piraat een bezoek gebracht aan SEA LIFE Scheveningen. Hij heeft een hondshaai gedoopt en de haai heeft dezelfde naam gekregen als deze stoere zeebonk. Aanleiding voor deze doop is de DVD release van Piet Piraat en de Wonderwaterwereld.


Verbouwing voorbij en Otterverblijf geopend

otter

Donderdag 7 april 2011 heeft Wethouder Citymarketing Marjolein de Jong het Otterverblijf officieel geopend. De otterzusjes Sien & Saartje renden meteen rond om hun grote verblijf te ontdekken. Ze krijgen 3x per dag te eten: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.30 uur.Bekijk deze link voor de beelden van de opening: http://www.youtube.com/watch?v=1hkP3kQDKM

(wethouder Scheveningen verwelkomt otters)

Ook heeft SEA LIFE Scheveningen vanaf 7 april een nieuwe rolstoelvriendelijke ingang.


Bespaar Koop uw kaartjes online


Meer tickets

Openingsuren

Dagelijks
10- 18.00
Kassa dicht
17.00
Juli & Aug
10- 20.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
Flickr
YouTube
Facebook
Twitter