Ga naar de hoofdinhoud

SEA LIFE Trust

OCEANEN BESCHERMEN

Beloega Walvissenreservaat

SEA LIFE Trust heeft in samenwerking met de Whale and Dolphin conservation (WDC) het eerste walvissenreservaat ter wereld op gezet om 2 beloegas (witte dolfijnen) op te vangen. Het project is opgezet om walvissen en dolfijnen die in gevangenschap leven, terug te plaatsen in een natuurlijke omgeving.

Sinds Merlin Entertainments (de moedermaatschappij van SEA LIFE) Changfeng Ocean World in 2012 overnam, werd er gezocht naar een duurzame oplossing voor de 2 Beloegas die daar gehouden werden. Dit werd gedreven door de filosofie om walvisachtigen zoals dolfijnen en walvissen niet in gevangenschap te houden.

Little Grey en Little White (de 2 beloegas) zijn vanuit Changfeng Ocean World in Shanghai, China naar Heimaey Island in IJsland gevlogen. De vlucht werd gesponsord door Cargolux en uitgevoerd in een speciaal bestickerde 747.

Na een succesvolle aankomst in IJsland zijn de beloega’s met een vrachtwagen overgebracht naar hun tijdelijke quarantaine bassin. Daar kunnen zij na de lange reis acclimatiseren.

Informatie over het reservaat: De afgelegen baai in IJsland is gekozen om een ​​natuurlijkere omgeving en een nieuw leefgebied te bieden voor deze walvissen. De baai is 32.000 m² breed is en heeft een diepte tot 10 meter.

De beloegas worden na ongeveer 40 dagen overgeplaatst de baai van het walvissenreservaat. Het gaat zo goed met de beloegas dat de dieren ondertussen verblijven in een verzorgingszwembad. In het verzorgingszwembad kunnen de dieren wennen aan de nieuwe natuurlijke omgeving. Het uiteindelijke doel is om de beloegas vrij the kunnen laten in een ruimer reservaat in Klettsvik Bay op de Westman-eilanden voor de zuidkust van IJsland. 

Ga voor meer informatie over het SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary naar www.sealifetrust.org

Doneren

Wil je een doneren aan SEA LIFE Trust? Dit kan heel makkelijk online via de volgende link:https://www.sealifetrust.org/en/donate-now/. Uw donatie gaat rechtstreeks naar SEA LIFE Trust en uw bijdrage zal gebruikt worden om lokale projecten te ondersteunen om zeedieren en hun leefgebieden te beschermen, maar ook aan instandhoudingscampagnes om langdurige verandering op mondiale schaal teweeg te brengen.

Bedankt voor je donatie!