Här till huvudinnehållet

Bra att veta

Målgrupp & åldersbegränsingar

SEA LIFE Helsingfors passar till personer i alla olika ålder; barnen kan njuta av de färggranna och mångfalliga fiskarna och för vuxna finns det mycket tillgänglig information om djuren i utställningen, och våra guider berättar gärna mera. SEA LIFE är även ett populärt besöksmål för en dejt! Barn under 2 år kommer gratis in.

Jag har en förmånskupong, kan jag kombinera den med nätbiljetterna?

Nej, tyvärr kan man inte kombinera förmånskoponger med nätbiljetter. Villkor för användning och giltighetstid finns tryckt på kupongerna.

Vad är inträdesbiljettens avgift för en vårdare för en handikappad person?

Vårdare får gratis inträde tillsammans med en betalande funktionshindrad person. Kom ihåg att visa din dokumentation med dig när du besöker. Detta kan vara t.ex. ditt blåa emblem, DLA brev eller meddelande från en läkare eller specialist. Vårdare för barn under 3 år måste betala för inträde.  

Press / Journalister

Journalister kan besöka oss gratis då det är ett jobb besök och med att visa sitt giltiga presskort. Besöket bör bokas i förväg med att skicka e-post till myyntipalvelu@sealife.fi. 
Observera att besöket gäller endast journalisten, icke möjliga familjemedlemmar. 
Om du planerar på att besöka oss under veckoslutet så kom ihåg att skicka meddelande till oss i tid under vardagen eftersom vår markadsföringsavdelning är bara på plats då.  Om ni vill ta officiella foton/video under besöker bör ni även fylla in en skild blankett för fotograferingslov.

 

Var kan jag köpa biljetter?

Biljtter går att köpa på plats från SEA LIFEs biljettförsäljning eller via vår nätet på www.sealife.fi. Vi säljer även presentkort som går att köpa på plats. 

Säljer SEA LIFE även biljetter till andra attraktioner?

Joo, vi säljer på plats biljetter till Borgbacken och Rush trampolinparken.  

Jag har bokat ett besök till en fel tidpunkt/vill ändra min bokning. Vad gör jag?

Du kan ändra din bokning själv med att gå till samma popup-webbutik vilken du köpte biljetterna ifrån. Välj 'Jag vill ändra på min bokning' och kom ihåg att ha ditt bekräftelsenummer och email address nära för du behöver dem till att ändra bokningen. 

 

Hur lång tid bör man reservera för besöket?

Vi rekommenderar att man reserverar ca 1,5-2 h för besöket. Inträdesbiljetterna gäller för hela dagen, så det är möjligt att spendera hela dagen på SEA LIFE om man så önskar.

Skall jag vara beredd på att köa?

Våra biljettköer brukar vara rätt smidiga, men under de mest rusiga tidpunkter kan det uppstå liten kö.

Måste man ha special klädsel i SEA LIFE?

Nej, det behövs inte. I utställning är det normal innetemparatur, så man klarar sig med innekläder.

Får man röra djuren?

Nej, man får inte röra djuren. Vissa djur är giftiga och andra är glupska med vassa tänder. Vid SEA LIFEs upplevelsebassäng kan man dock med hjälp av vår personal tryggt bekanta sig med djuren på närmare håll.

Får jag mata djuren?

Nej tyvärr inte. Oftast är det våra fiskskötare som sköter matningen av djuren.

Man kan följa med våra matningsstunder (varje jämna timme). Matningsschemat finns att se på vår hemsida och i utställningen under besöket.

Får man ta foton eller filma i SEA LIFE?

Man får fritt fotografera/filma i utställningen för eget bruk. Blixt och tilläggsljus är förbjudet att använda i utställningen - det är för att säkra fiskarnas välfärd.

Har ni förvarningsutrymmen för saker och barnvagnar?

Under vintersäsongen (september-april) kan man hänga jackor och andra ytterkläder i garderoben (obemannad). Under sommarsäsongen (maj-augusti) finns det förvaringsboxar på nöjesparken Borgbackens område som man kan använda. Det går bra att ta med barnvagnen i utställningen, men vänligen observera att det är förbjudet att lämna den parkerad i utställningen. 

Finns det shoppingmöjligheter i SEA LIFE?

SEA LIFE har en egen souvenirbutik, där man hittar massvis med olika souvenirer för hela familjen. Butiken säljer även drycker och sötsaker, som godis och glass. Butiken har öppet enligt utställningens öppethållningstider. Man kan även besöka butiken utan att besöka utställningen.

Kan man ta med sin egen vägkost?

Det är tillåtet att ta med egen vägkost och äta den i utrymmen egnat för vägkost (ubåten och Luoto). Ifall utrymmena är reserverade, kan man inte använda dem.

Finns det särskilda utrymmen för amning?

Fråga mer från vår personal på plats! 

Hur bokar jag en guidning?

Guidningarna bör bokas på förhand, helst 2 veckor innan besöket. Guidningarna betalas i sammanband med besöket, eller med faktura (faktureringsavgift tillkommer) om så önskas (gäller endast föreningar och företag). Boka din guidning per telefon 09 5658 200 eller epost info@sealife.fi. Det finns inga minimideltagarantal för guidningarna, men maksimiantal beror på guidningen.

Obs - vi ordnar guidningar bara på finska och engelska. Vi kan inte garantera en svenskspråkig guidning. 

Kan jag ordna ett evenemang på SEA LIFE?

Ja det kan du! Vi har färdiga evenemangspaket, eller så kan vi anpassa paketen att möta just dina behov. Läs mera 

Hurdana evenemang kan man ordna på SEA LIFE?

Möjligheterna är många! Det kan vara ett privat evenemang eller ett evenemang som är öppet för alla gäster. 

Vi planerar evenemangen tillsammans med dig, så ta kontakt med oss så kan vi börja planera!

Om du har en fisk/ ett djur som du skulle vilja donera till oss, ber vi dig vänligen att först ta kontakt med oss via email info@sealife.fi.

Vår kurator kan på detta sätt gå igenom om vi kan ta emot djuret. Vänligen observera att vi inte kan ta emot alla djur som erbjuds till oss. Vi ber även att du inte anländer med ditt djur till oss förrän vi svarat om vi kan ta emot djuret.

Det går att ta med egen vägkost till SEA LIFE, och det finns utrymmen egnade för att äta dem i utställningen.

Kaféet intill utställningen är tyvärr stängt. 

Health