Ga naar de hoofdinhoud

Ga terug naar overzicht

Geboren in Corona tijd

  • vrijdag 5. juni 2020
  • Haaien, Geboorte

Haaien Eieren Sea Life

Verjaardagen en geboortes, ze gaan gewoon door, ook als het Corona tijd is.
Tijdens de tijdelijke sluiting van Sea Life hebben de dierenverzorgers hard doorgewerkt om de dieren zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.
Ze zijn dan ook blij te melden dat er bij Sea Life deze week hondshaaien zijn geboren.
De hondshaai is een haaiensoort dat eierleggend is dat wil zeggen dat het babyhaaitje een aantal maanden groeit in een eikapsel en leeft van de eierdooier. Zodra de dooier opgegeten is in het ei, is het babyhaaitje sterk genoeg om zich uit het kapsel te wurmen en door het aquarium te gaan zwemmen. De eieren komen meestal na 8 a 9 maanden uit.
De eerste dagen hebben de haaitjes nog een reserve van de dooier van het ei en na een aantal dagen begint de baby dan te eten. Ze worden met een pincet gevoerd en krijgen o.a. hele kleine stukjes wijting, makreel en inktvis.
“Het is niet de eerste keer dat er bij Sea Life deze haaitjes zijn geboren maar het blijft toch elke keer bijzonder” aldus Mark Stap, dierenverzorger in Sea Life.
“Een groot probleem is dat de eieren nog wel eens gaan schimmelen voordat ze uit kunnen komen maar door veel analyses en testen en het ietwat verhogen van het zoutgehalte en temperatuur lijkt het een positief effect te hebben”.

Haaienbaby Sea Life

IMG 20200604 WA0015

Health