Ga naar de hoofdinhoud

Wist je dat?

Pinguïns niet alleen in koude maar ook warme gebieden leven.

Pinguïns maken het liefst nesten van takjes, steentjes en vogelpoep (guano).

Ze zijn uitstekende zwemmers en kunnen een topsnelheid van 32 km per uur bereiken

De Humboldtpinguïn leeft langs de kusten van Chili en Peru in het zuidoosten van de Stille Oceaan.

 

 

 

Pinguïns zijn een van de meest speelse dieren uit de natuur.

Of het nu gaat om het zoeven over het ijs op hun buik of het duiken met de snavel als eerste in de zee, pinguïns houden ervan om zich te vermaken.

Pinguïns leven op het zuidelijk halfrond, waar hun zwart-witte patroon hen helpt om zich te mengen met het ijskoude water - en om zich te beschermen tegen roofdieren.