Ga naar de hoofdinhoud

Ga terug naar overzicht

Dierenverzorgers tellen alle vissen dit jaar alleen

  • donderdag 16. december 2021
  • Telling

Screenshot 2021 12 16 141755 (1)

Elk jaar wordt er bij Sea Life een jaarlijkse stocktake (voorraadtelling) gehouden – niet alleen de voorraad in de winkel maar belangrijker nog…. hoeveel vissen en dieren zijn er momenteel.

In principe weten we hoeveel dieren er zijn, er wordt immers gedurende het jaar bijgehouden wat er geboren wordt en wat er helaas is afgevallen aldus Sander Griepsma, dierenverzorger bij Sea Life.

Toch is zo’n jaarlijkse telling belangrijk want we willen zeker zijn dat de aantallen niet verschillen van wat er in de boeken staat. Het kan namelijk voorkomen dat een vis opgegeten blijkt te zijn en dus niet meer in het aquarim te vinden is.

Elk jaar vragen we een schoolklas en/of bezoekers om hier mee te helpen maar dit jaar is er besloten (vanwege de coronarestricties en 1,5 meter afstand) om het helemaal zelf te doen….

Gelukkig hebben we een nieuwe techniek bedacht zodat we niet uren voor de aqauria hoeven staan – Sander maakt een aantal foto’s en telt dan vanaf het scherm. Want zeepaardjes of kwallen tellen blijft lastig als ze rondzwemmen ...... en met meer dan 4.000 dieren is het elk jaar weer een hele klus.

20211215 150957

Kwallen Tellen

Health