Ga naar de hoofdinhoud

Ga terug naar overzicht

Sea Life tovert badkamer Juliana Kinderziekenhuis om tot onderwaterwereld

  • vrijdag 9. oktober 2015
  • MerlinMagicWand

Onderwaterwereld Badkamer Juliana Kinderziekenhuis 2

Sea Life heeft een badkamer in het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis omgetoverd van steriel wit naar een prachtige onderwaterwereld. Kinderen kunnen zich even in een andere wereld wanen in plaats van in het ziekenhuis. De badkuip is een duikboot, de muren zijn voorzien van mooi gekleurde vissen en er is beeld en geluid.

Kinderarts en medisch manager Frederique Hofstede: ”We zijn geweldig blij met de inrichting van deze badkamer. De onderwaterwereld is een van de thema’s die onze patiënten kunnen beleven in ons nieuwe ziekenhuis. Merlin’s Magic Wand draagt met deze donatie bij aan een omgeving waarin we kinderen kind kunnen laten zijn in het ziekenhuis, ondanks hun ziekte.”

Merlin´s Magic Wand (Merlin´s toverstokje) is de goede doelen organisatie van Merlin Entertainments, de moedermaatschapij van Sea Life Scheveningen. “Deze stichting geeft langdurig zieke of gehandicapte kinderen een geweldig dagje uit in een van de 105 attracties wereldwijd. Vorig jaar hebben meer dan 64.000 kinderen hier gebruik van kunnen maken. Voor sommige kinderen is het echter vanwege hun ziekte niet mogelijk om ergens naar toe te gaan dus proberen wij een stukje magie naar hen toe te brengen,”  aldus Maaike Schröeder, woordvoerder van Sea Life en Merlin´s Magic Wand.