seal

SOS Zeehond

Het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge - het enige zeehondenopvangcentrum van België - werd opgericht in 1998. Doelstelling was het creëren van een eigen opvangmogelijkheid aan de Belgische kust, zodat zeehonden in nood niet meer naar buitenlandse opvangcentra dienden vervoerd te worden. Op deze manier worden de overlevingskansen van aangespoelde zeehonden aan de Belgische kust drastisch verhoogd.

Sinds de oprichting van het zeehondenopvangcentrum in 1998 werden reeds meer dan 375 zeehonden opgevangen in Blankenberge, waarvan een groot deel na intensieve verzorging weer terug vrijgelaten is in Belgische wateren. Zie voor meer details over de werkzaamheden van ons opvangcentrum het jaaroverzicht 2013.

De werkzaamheden van ons Rescue Team zijn op de voet te volgen via onze webcams in Quarantaine 4 (voor zeehondjes die nog niet zelfstandig kunnen eten) en Quarantaine 5 (voor zeehondjes die al wel zelfstandig kunnen eten, maar nog erg zwak zijn).


Helaas zijn er aan het werk van het SOS Zeehond Rescue Team grote kosten verbonden; het opvangen en verzorgen van een zeehondenpup kost €2.750 en wij ontvangen hiervoor geen enkele ondersteuning of subsidie van de overheid. Donoren, zowel privaat als bedrijven, maken onze werkzaamheden mogelijk. Zonder hen zou ons goede werk niet voort te zetten zijn!

Je kunt het zeehondenopvangcentrum op de volgende manieren ondersteunen;

  • Doneer op rekeningnummer 472.717.1111.77.
  • Bezoek het zeehondenopvangcentrum (te SEA LIFE Blankenberge) en doneer in een van de collectebakken, of koop een zeehondenbadge of –sticker.
  • Word lid van de zeehondenclub.
  • Adopteer een zeehond.
  • Ga op de foto met een zeehond of zeeleeuw.

Een unieke foto?

Seal Sanctuary

Maak een unieke foto!

Geef je op voor onze nieuwsbrief!

SEA LIFE Newsletter

Ontvang updates en exclusieve aanbiedingen

Adopteer een zeehondje

Adopt a Seal

Ondersteun ons Rescue Team!

koop online tot 20% korting!


Meer tickets

Openingsuren

Open vanaf
10h
Kassa open tot
16h
Attractie open tot
17h

Scholen en groepen

info@sealife.be
050/42.43.00


Schrijf u in voor nieuws en speciale aanbiedingen

Word lid »
vind ons op
YouTube
Facebook
Twitter