Attraction location map

Het enige zeehonden-
opvangcentrum van België

Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten.

Sinds 1998

Het opvangcentrum werd opgericht in 1998, zonder subsidies. In de afgelopen jaren hebben we al 400 zeehonden opgevangen.

Verzorging

Het opvangen en verzorgen van de pups is niet goed koop. Een zeehondenpup kost gemiddeld 2.500 euro. Het opvangcentrum ontvangt hier geen subsidie van de overheid voor en kan enkel voortbestaan dankzij de steun van onze bezoekers en de adoptie-ouders.

 

Adopteren

Een van de manieren om de verzorging van een zeehond te ondersteunen is het adopteren van een pup. De kosten hiervoor bedragen 500 euro voor particulieren en 1000 voor bedrijven – een bedrag dat integraal naar de verzorging van opgevangen zeehonden gaat.

Als adoptieouder mag je de naam van je zeehondje kiezen. Je krijgt 1 adoptiepas waarmee je steeds met 5 vrienden of familieleden SEA LIFE Blankenberge mag bezoeken. Daarnaast word je uitgenodigd op de dag van de vrijlating om je eigen zeehondje de vrijheid te schenken.

Interesse in het adopteren van een zeehondje?

 

Contacteer ons

Covid-19 update

Wij zijn open! Iedereen die een bezoek wil brengen, moet op voorhand online een tijdslot reserveren. Zo vermijden we wachtrijen en kan er steeds voldoende afstand gehouden worden. Lees onze update om de voorziene maatregelen te raadplegen.