Ga naar de hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Algemene info

Heb je op onze website niet het antwoord gevonden op jouw vraag? Kijk dan even naar deze lijst. Toch geen antwoord gevonden op je vraag? Stuur ons een mailtje via info@sealife.be.

Neen, bezoekers mogen niet met hun huisdier in ons park. Daarin moeten we streng zijn, want dit kan gevaarlijk zijn voor de veiligheid en de gezondheid van onze eigen dieren en van onze bezoekers. We hebben ook geen zone waar we honden of andere huisdieren van bezoekers kunnen opvangen. De enige uitzondering die we hier maken, is voor assistentie- of geleidehonden (bijvoorbeeld voor bezoekers met een visuele of motorische beperking).

Ja, op het klimparcours en de speeltuin na. Er is aan de inkom van het park ook een toilet voor mindervalide gasten beschikbaar.

Iedere rolstoelgebruiker mag kosteloos 1 begeleider meebrengen die hem/haar kan helpen bij bijvoorbeeld een te steile helling.

Gaat het om een grote, volwassen zeehond of is het dier overleden? Contacteer dan het BMM (overheidsinstantie) via 059 24 20 50.

Gaat het om een zeehondenpup? Controleer eerst even of er al melding van gemaakt is op onze Facebookpagina. Nog niets zien passeren? Stuur dan locatie & beeldmateriaal naar soszeehond@gmail.com. Onze dierenverzorgers nemen dan verder contact met je op.

Wij zorgen er uiteraard voor dat de dieren in ons park zo optimaal mogelijk verzorgd worden. Helaas is het niet mogelijk om daarnaast dieren van particulieren of gewonde wilde dieren te verzorgen. Je kan steeds terecht bij jouw dierenarts of één van de erkende Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren (VOC), overkoepeld en ondersteund door Vogelbescherming Vlaanderen. Deze centra staan o.a. in voor de opvang, de verzorging en de revalidatie van inheemse, wilde vogels. Op de website van het VOC vind je een lijst met alle contactgegevens van de verschillende centra. (Bijvoorbeeld in Beernem en in Oostende.)

Dat kan in de toiletten aan de ingang van ons park.

Ja, een toiletbezoek in ons park is gratis op de dag van je bezoek.

Natuurlijk mag je fotograferen en filmen om mooie souvenirs aan jullie bezoek bij SEA LIFE mee naar huis te nemen. Beroepsfotografen dienen wel 1 week vooraf toestemming aan te vragen (info@sealife.be). Het gebruik van een flitslicht is echter verboden om de dieren niet te storen.

Ja, het kost €7,50 per dag. Het behoort niet toe aan SEA LIFE Blankenberge maar aan de stad Blankenberge. De prijs van de parking kan variëren en wij zijn niet verantwoordelijk voor prijsverschillen.

Tickets en reservaties

Heb je al een ticket dat je op onze website aankocht, dan reserveer je best je plaats. Heb je een ticket via een partner van ons, dan kan je ook via onze ticketspagina een tijdslot reserveren. Selecteer dan de rubriek "ik heb al een ticket/tijdslot reserveren".

Het is niet nodig om de tickets uit te printen, onze bevestiging per e-mail is voldoende om aan de kassa te laten zien.

De toegangstickets geven recht op eenmalige toegang tot het park en zijn uitsluitend geldig op de door u bij aankoop gekozen datum. Niet-gebruikte tickets worden niet terugbetaald of omgeruild.

Na activatie van uw Bongo-bon, kunt u deze meteen gebruiken als toegangsticket. U hoeft enkel een tijdslot te reserveren via onze website.

Houders van een geldige lerarenkaart, krijgen gratis toegang op woensdagen, weekenddagen en tijdens vakantieperiodes.

U moet een tijdsreservatie op onze website maken en dan u lerarenkaart aan onze kassa tonen. 

Ja, dit is mogelijk! Het is belangrijk dat je vooraf een tijdslot reserveert, maar de betaling gebeurt aan de inkom. Bij de digitale sport- en cultuurcheques aanvaarden we zowel Edenred als Sodexo. Maar bij de papieren variant aanvaarden we enkel Sodexo, en dus niet Edenred. 

Reserveer hier uw tijdslot. Let op! Een reservatie telt niet als ticket. Koop uw ticket digitaal en vermijd lange wachtrijen aan de kassa.

Het reserveren van een tijdslot is verplicht. Zo voorkomt u lange wachtrijen aan de kassa en in het park. Zonder tijdslot kan de toegang geweigerd worden op drukke dagen.

Wanneer je een Ster ticket of een Anytime ticket aankoopt bij ons, ontvang je een kortingscode die je kan gebruiken voor jouw Discovery ticket (tenvroegste 1 maand voor de reis). Hiermee krijg je 50% korting op je treinticket! 

-> Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)

 

Meer info over het Discovery ticket vind je hier

Eten

In de shop is er van alles te koop om te eten en drinken, zoals chips, ijs, chocoladerepen, snoepjes, frisdranken en slushies.

Ja hoor. Spreek hiervoor gerust een van onze medewerkers aan in het park. We helpen je graag verder.

We hebben twee plaatsen (buiten) met stoelen en tafels zodat u kunt eten maar het aantal plaatsen is beperkt.

Ja, u kunt uw maaltijd meenemen.

Scholen

Houders van een geldige lerarenkaart, krijgen gratis toegang op woensdagen, weekenddagen en tijdens vakantieperiodes. Dit is enkel in familieverband, dus niet in schoolverband. Op die manier kun je gratis kennis maken met ons aanbod en je klasbezoek optimaal voorbereiden.

Ja, behalve het klimparcours en de speeltuin natuurlijk. Er is aan de inkom van het park ook een toilet voor personen in een rolstoel.

Iedere rolstoelgebruiker mag kosteloos 1 begeleider meebrengen die hem/haar kan helpen bij bijvoorbeeld een te steile helling.

Bekijk hier onze tarieven.

Ja. Voor schoolbezoeken moet u het formulier "Op factuur / aan de kassa betalen" in vullen via onze website en voor meer informatie kunt u contact opnemen met scholen@sealife.be.

Neen, je betaalt voor het effectief aantal aanwezige personen.

Neen, op vertoon van hun geldig abonnement kunnen zij gratis binnen.

We hebben twee plaatsen (binnen en buiten) met stoelen en tafels zodat u kunt eten maar het aantal plaatsen is beperkt.

Ja, u kunt uw maaltijd meenemen, maar het aantal zitplaatsen in het park is beperkt.

Health